Ce se intampla cu corpul nostru in timpul somnului?

0
50
In timpul somnului

Ce se intampla cu corpul nostru in timpul somnului? Somnul influenteaza felul in care ne simtim, aratam, dar si felul in care ducem la bun sfarsit sarcinile zilnice. Pe parcursul noptii treci prin mai multe faze si etape ale somnului.

Obisnuiesti sa faci aceste lucruri? Evita-le pentru a incetini ceasul biologic

In medie , o persoana petrece aproximativ 26 de ani dormind. Daca s-ar adauga si timpul pe care il petrecem inainte sa adormim , am ajunge la un numar final de 33 de ani, toti acestia fiind pierduti in castigul somnului.

In timpul somnului au loc trei etape :

1. Prima etapa are loc intre starea de veghe si cea de somn

In timpul acestei etape , putem fi treziti chiar si de cel mai mic zgomot. Activitatea musculara incetineste si au loc contractii musculare involuntare. Cel mai adesea, avem impresia de ,, cadere in gol ’’. Daca esti trezit in timpul acestei etape , iti amintesti imagini vizuale fragmentate.

2. A doua etapa are loc cand inima incepe sa bata mai lent iar miscarile ochilor se opresc

In timpul acestei etape temperatura corpului incepe sa scada si muschii incep sa se relaxeze treptat. Astfel , organismul se pregateste pentru somnul profund.

3. A treia etapa are loc cand se instaleaza somnul profund

In timpul acestei etape dispar spasmele musculare si miscarile ochilor, urmare a undelor cerebrale foarte lente. Este foarte dificil sa fim treziti in timpul somnului profund. Cu toate acestea, daca esti trezit in aceasta etapa , apare dezorientarea si amenteala iar timp de cateva minute nu te poti adapta cu usurinta la realitate.

Somnul REM are loc cand ritmul cardiac, respiratia si miscarile ochilor devin din ce in ce mai rapide. Astfel , creierul devine mai activ si ajuta la formarea amintirilor. De aceea , persoanele care sunt trezite in timpul somnului REM descriu vise bizare si fara logica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.