Cele 4 tipuri de oameni de care trebuie sa te feresti

0
156
trebuie sa te feresti

 

Nu degeaba se spune ca “prietenia este ca o floare rara – infloreste doar o data la 100 de ani“. In viata vei intalni zeci de persoane pe care le vei indragi in diferite forme. Desi ai nevoie de oameni in jurul tau, rar se intampla sa gasesti pe cineva demn de increderea, respectul si sinceritatea ta. Cel mai des, prietenii nu iti sunt prieteni, iar din acest motiv, trebuie sa te feresti de compania lor.

Ce tipuri de oameni trebuie evitate? Cum iti dai seama ca persoana de langa tine nu este ceea ce pretinde a fi? Cine iti este prieten, de fapt? Iata 4 tipuri de persoane de care trebuie sa te feresti!

1. Cel care ofera pentru a primi ceva la schimb

Acest tip de om va face tot posibilul sa beneficieze de orice ii poti oferi: timpul tau, bunurile tale, sfaturile tale, bunatatea ta, prietenii tai, chiar si de abilitatile si cunostintele tale. Aceasta persoana va fi langa tine atunci cand vei avea nevoie de sprijin, insa eforturile sale sunt minime. Intentia lui nu este aceea de a ajuta un prieten, ci se asigura ca, la un moment dat, ii vei fi recunoscator. Va avea pretentia de a-i intoarce sprijinul, iar, pentru el, niciodata eforturile tale nu vor fi de ajuns.

2. Cel posesiv

Relatia de prietenie cu acest tip de persoana nu este una sanatoasa. Oamenii posesivi vor trece peste orice limita. Acestia nu concep ideea de libertate. Vor crea bariere in jurul vostru. Gelozia este trasatura predominanta in caracterul acestor persoane, chiar si in simplele relatii de prietenie.

3. Cel caruia ii place sa manipuleze oamenii din jurul lui

Manipularea este o arta, dar si o arma puternica daca se afla in mainile cui trebuie. Daca o persoana a facut o pasiune din aceasta activitate, atunci trebuie sa te feresti pentru ca, mai mult ca sigur, intentionat sau nu, vei fi victima ei. Manipularea imbraca mai multe forme, printre care, cel mai des intalnita fiind cea emotionala.

4. Cel care emana energii negative

Cand vine vorba de energii negative, putem vorbi de mai multe tipuri de persoane :
-pesimistul
-paranoicul
-depresivul
Acestia sunt intr-o stare permanenta de alerta sau dezamagire, inducandu-ti si tie aceste stari. Cu totii traim momente de slabiciune, insa acesti oameni sunt inconjurati de acest gen de energii negative in majoritatea timpului. Este bine sa te feresti de compania lor pentru sanatatea ta psihica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.