Secrete culinare: macarons de nota 10

Aceasta reteta include 3 tipuri diferite de umplutura pentru macarons

0
312
secrete culinare: macarons

 

Cand auzim “macarons” ne gandim automat la un desert scump si greu de realizat. Totusi, nu trebuie sa fim experti in domeniu pentru a gati macarons de nota 10 ! Tot ce ai nevoie este rabdare si cateva secrete culinare care te vor ajuta sa obtii un desert perfect.

Cum trebuie sa arate macarons?

1. suprafata “capacelului” trebuie sa fie lucioasa, crocanta si neteda, fara bule de aer sau crapaturi

secrete culinare: macarons
Structura macarons

2. “piciorusul” trebuie sa fie zgrunturos, uniform. Trebuie sa aiba un aspect solid.

3. crema trebuie sa lipeasca cele doua bezele. Nu trebuie sa fie prea lichida, ci pufoasa si aromata.

 

Timp necesar :

Preparare: 20 min

Timp de asteptare: 30 min

Gatire: 15 min

Asamblare: 5 min

Timp total: 1ora si 10 min

Ingrediente pentru bezea

  • 180 g migdale macinate fin in pudra
  • 200g zahar pudra
  • 4 albusuri crude
  • 40g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • colorant alimentar*(optional)

Ingrediente pentru crema

(Click pe tipul de crema dorit pentru ingrediente.)

Crema cu aroma de ciocolata
  • 100 g ciocolata
  • 100 g smantana lichida
  • 2-3 picaturi de esenta de rom
Crema cu aroma de zmeura
  • 300 g ciocolata alba
  • 150 g smantana pentru frisca (grasa)
  • 200 g zmeura proaspata sau congelata
Crema cu aroma de lamaie
  • 2 lamai- coaja razuita si zeama
  • 2 oua intregi
  • 1 galbenus
  • 75 g unt gras
  • 200 g zahar

Preparare:

Inainte de a incepe, incalzeste cuptorul la 150ºC. Intr-un bol uscat se bat cele 4 albusuri de ou impreuna cu sarea pana se face o spuma tare. (! daca intorci bolul spuma nu trebuie sa cada !) . Se adauga apoi cele 40 g de zahar si se continua mixarea pana ce acesta se dizolva complet. Se adauga zaharul vanilinat si colorantul. Se amesteca pana cand este totul omogenizat iar preparatul are culoarea dorita.

Se adauga apoi migndalele macinate impreuna cu zaharul pudra, cernute printr-o sita in prealabil. Un alt secret in aceasta reteta este acela ca zaharul pudra si migdalele trebuie adaugate in 3 pasi. De fiecare data cand le adaugam peste spuma obtinuta, miscarile pentru omogenizare trebuie sa fie de jos in sus si cat mai ample. La final compozitia trebuie sa fie lucioasa, usor fluida.

Preparatul obtinut se pune intr-un pos sau o punga taiata intr-un colt. Intr-o tava pe fundul careia am pus hartie de copt se pun parti din aluatul obtinut cu ajutorul posului sub forma unor biscuiti.

!!! Se lasa tava in care am pus compozitia timp de 30 minute pe masa de lucru !!!

Dupa acest timp de asteptare tava se introduce in cuptorul preincalzit la 150 grade timp de 12-15 minute, fara a deschide cuptorul. Aluatul va creste formand un capacel si un piciorus.

Crema cu aroma de ciocolata

Smantana pentru frisca , esenta de rom si ciocolata se dau la fiert si se amesteca bine pana cand ciocolata s-a topit complet. Se lasa la racit 30 minute, dupa care se bate cu mixerul.

Crema cu aroma de zmeura

Se incinge smantana pentru frisca, iar apoi se ia de pe foc. Se adauga ciocolata alba si se amesteca pana se topeste. Se da la rece pentru 30 minute, dupa care se bate cu mixerul. Zmeura se fierbe impreuna cu o lingura de zahar iar apoi se adauga cate putin in crema obtinuta anterior, pana ajungem la culoarea dorita.

Crema cu aroma de lamaie

Coaja de lamaie rasa, zeama lamailor, ouale, zaharul si untul se pun intr-o cratita. Gatim amestecul in baie de aburi si amestecam constant cu ajutorul unui tel. Dupa ce obtinem consistenta dorita luam de pe foc si lasam la racit.

Asamblare:

Macarons sunt asamblate din 2 bezele lipite intre ele cu ajutorul cremei. Crema se adauga cu un pos sau o punga taiata la un colt. Dupa ce le-ati asamblat, acestea pot fi servite.

Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.