Cheesecake-ul cu fructe de padure la rece este un desert apreciat in toata lumea. Crema de branza se imbina perfect cu blatul de biscuiti si jeleul de fructe de padure, facand acest preparat irezistibil.
Desi adaptat dupa reteta originala care presupune gatirea preparatului la cuptor, cheesecake-ul la rece cu fructe de padure nu necesita coacere. Este un desert rapid, usor de facut, pe care il poate realiza oricine.
Ingrediente
Pentru Blat
350 g biscuiti digestivi
150 g unt topit
Pentru crema
500 g crema de branza
400 g frisca lichida
130 g zahar pudra
12 g gelatina (foi )
3 linguri de lapte
esenta de vanilie
un praf de sare
o lingurita de sirop de fructe de padure
Pentru jeleu
500 g fructe de padure (congelate)
5-6 linguri de zahar
8 g de gelatina (foi)
Cum preparam cheesecake-ul cu fructe de padure ?
Blatul
- Cu ajutorul unui robot de bucatarie sau manual se maruntesc biscuitii.
- Se amesteca biscuitii pisati cu untul topit si se omogenizeaza bine
- Se pune inelul detasabil al unei tavi pe un platou. Se pune compozitia si se preseaza cu ajutorul unei linguri pana se obtine un strat solid.
Crema
- Se mixeaza crema de branza aflata la temperatura camerei impreuna cu zagarul si frisca lichida pentru 2-3 minute
- Foile de gelatina se inmoaie in apa rece iar apoi se dizolva in 3 linguri de lapte cald (nu fierbinte) apoi se adauga peste crema
- * pentru crema roz se poate pune o lingurita de sirop de fructe de padure (optional)*
- Compozitia se pune peste blatul de biscuiti si se da la rece pentru 2 ore
Jeleul
(se recomanda prepararea jeleului dupa cele 2 ore in care desertul a stat la rece)
- Se pun pe foc fructele de padure impreuna cu zaharul. Se lasa la fiert pentru 20-25 minute
- Foile de gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se dizolva in compozitia preparata, dupa ce a fost lasata putin sa se raceasca (a nu se pune gelatina in lichid care fierbe)
- Dupa ce s-a omogenizat totul bine se adauga peste cheesecake si se lasa la rece pentru inca aproximativ 3 ore.