Peru va planta un milion de copaci in jurul sitului arheologic Machu Picchu

0
68
Peru va planta un milion de copaci in jurul sitului arheologic Machu Picchu

Rezolutiile de Anul Nou sunt greu de respectat, dar presedintele peruan, Martín Vizcarra, este increzator in el: sa reforezeze situl arheologic Machu Picchu.

 

Conform France 24, obiectivul presedintelui este sa planteze un milion de copaci pentru a proteja situl de alunecari de noroi si incendii.

“Suntem aici pentru a incepe plantarea unui milion de copaci in zona protejata din jurul sanctuarului Machu Picchu”, a spus Vizcarra. Promisiunea lui va acoperi uimitorul complex de 10.000 de metri patrati.

Radacinile copacilor protejeaza impotriva alunecarilor de noroi prin stabilizarea solului. Acestea apar cel mai frecvent in jurul sit-ului iarna din cauza ploilor abundente. O patura groasa de copaci va proteja si sit-ul impotriva incendiilor de vara.

Machu Picchu este probabil cea mai cunoscuta ramasita istorica a imperiului Inca, care a domnit peste mare parte din vestul Americii de Sud timp de un secol inainte ca spaniolii sa o cucereasca in anii 1500. Situl arheologic este un far comercial pentru turisti si un atu financiar pentru zona.

Dar copacii nu sunt singurul lucru care este plasat in apropierea complexului.

Constructia pe un aeroport international multimilionar este in curs de desfasurare din 2019, numerosi arheologi insistand ca ar putea distruge Patrimoniul Mondial Unesco.

Vizcarra insista totusi ca ultima sa masura de plantare a copacilor este „un angajament al guvernului, regiunii, municipalitatii si al tuturor cetatenilor care doresc sa protejeze aceasta minune a lumii”.

Specialistii din Ministerul Mediului din Peru au explicat ca arborii ar oferi florei si faunei locale un habitat necesar.

Desi acest efort este cu siguranta o surpriza binevenita pentru cei care indragesc sit-uri ca Machu Picchu, aceasta este de fapt a doua oara cand Peru a intreprins eforturi stricte pentru a-si proteja locul sacru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.