O firma din Rusia ofera calea spre imortalitate, pentru pretul corect

0
123
O firma kriorus din Rusia ofera calea spre imortalitate, pentru un pret corect

Cand mama lui in varsta de 70 de ani a lui Alexei Voronenkov a murit, el a platit sa-i inghete creierul si sa fie pastrat in speranta ca, intr-o buna zi, o va putea readuce la viata.

 

Este unul dintre cele 71 de creiere si cadavre umane – pe care compania rusa KrioRus le numeste „pacientii” sai – plutesc in azot lichid intr-una din cuvele cu inaltime de cativa metri intr-un sopron de metal in afara Moscovei.

 

Acestea sunt depozitate la -196 grade Celsius (-320,8 ° F) cu scopul de a le proteja impotriva deteriorarii, desi in prezent nu exista dovezi stiintifice care sa poata reinvia mortii.

 

„Am facut acest lucru pentru ca eram foarte apropiati si cred ca este singura sansa pentru noi sa ne intalnim in viitor”, a spus Voronenkov care intentioneaza sa se supuna procedurii, cunoscuta sub numele de cryonics, cand moare.

 

Seful Comisiei de Pseudoscienta a Academiei Ruse, Evgeny Alexandrov, a descris crionica drept „o intreprindere exclusiv comerciala, care nu are nicio baza stiintifica”, in comentarii pentru ziarul Izvestia.

 

Este o „fantezie care speculeaza sperantele oamenilor de inviere din morti si viseaza la viata vesnica”, a mentionat ziarul.

 

Valeriya Udalova, directorul KrioRus care si-a inghetat cainele cand a murit in 2008, a declarat ca este posibil ca omenirea sa dezvolte tehnologia pentru a reinvia oamenii morti, dar ca nu exista nicio garantie a unei astfel de tehnologii.

 

KrioRus spune ca sute de clienti potentiali din aproape 20 de tari s-au inscris pentru serviciul sau dupa moarte.

 

Costa 36.000 de dolari pentru un corp intreg si 15.000 de dolari doar pentru creier pentru rusi, care castiga salarii medii lunare de 760 de dolari, conform statisticilor oficiale. Preturile sunt putin mai mari pentru non-rusi.

 

Compania spune ca este singura din Rusia si regiunea inconjuratoare. Infiintata in 2005, are cel putin doi concurenti in Statele Unite, unde practica dateaza de mai mult timp.

 

Voronenkov a spus ca si-a pus sperantele pe stiinta. “Sper ca intr-o zi va ajunge la un nivel in care putem produce corpuri si organe artificiale pentru a crea un corp artificial in care creierul mamei mele poate fi integrat.”

 

Directorul KrioRus, Udalova, sustine ca cei care platesc pentru a pastra ramasitele rudelor arata cat de mult ii iubesc.

 

„Incearca sa aduca speranta”, a spus ea. „Ce putem face pentru rudele noastre pe moarte sau pentru cele pe care le iubim? O inmormantare frumoasa, un album foto ”, a spus ea. „Ei merg mai departe, dovedindu-si si mai mult dragostea.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.