Cocktailul Hugo are ca ingredient principal Prosecco. A fost inventat in anul 2005 de catre barmanul Roland Gruber, ca o alternativa la Spritz Veneziano. Initial , se intampla in Sanzeno (wine and cocktail bar) din Naturns, Vinschgan – South Tyrol (Italia) , apoi s-a raspandit si in Germania. Reteta cuprindea sirop de lamaie , insa pentru ca nu era usor accesibil , s-a inlocuit cu siropul de soc.
Siropul de soc diluat cu apa minerala si Prosecco , gheata si cateva frunze de menta , este transformat in excelentul cocktail Hugo. Este foarte importanta calitatea premium a fiecarui ingredient.
Pentru a prepara Hugo , ai nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 20 ml apa minerala
- 30 de ml de sirop de soc
- 70 ml de Prosecco sau vin spumant
- gheata
- frunze de menta
- 2-3 felii de lime
Luati un pahar de vin de tip lalea si puneti in el , menta , siropul de soc, apa minerala iar la final Prosecco. Dupa ce amstecati cu o lingurita toate ingredientele , adaugati feliile de lime si gheata. Optional , puteti adauga si fructe proaspete ca zmeura , afinele sau capsunile.
Este perfect pentru orice vreme si pentru orice tip de reuniune. Continutul de zahar din lichiorul de flori de soc este echilibrat de acidul tartaric din strugurii Glera iar menta adauga acel aer racoritor.