Cum se prepara Sangria? Sangria este o bautura pe baza de alcool , originara din Portugalia si Spania. Este o bautura care face furori pe timpul verii deoarece contine vin, fructe proaspete, brandy, zahar, suc de fructe și apa minerala.
Ca urmarea culorii rosiatice inchise a vinuluii s-a pus numele de ,,sangria” , care in spaniola inseamna ,,sangerare” si provine din latinescul ,,sanguis”.
Pentru a proteja produsele artizanilor , Uniunea Europeana a restrictionat etichetarea retetelor traditionale. Doar bauturile preparate in Spania si Portugalia au acordul etichetarii ,, sangria”.
Cand a apaut Sangria?
In perioada colonizarii britanice , aceasta a fost prima data mentionata in zona Insulelor Antile iar incepand cu secolul al XIX-lea, s-a raspandit si in America de Sud. Cu toate acestea , Peninsula Iberica este locule de nastere al Sangriei.
Cum se prepara Sangria?
Pentru a prepara Sangria , ai nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 500 ml vin rosu;
- 100 gr zahar;
- 1 portocale taiata fasii;
- Sucul de la o portocala;
- 1 cana de apa minerala;
- Sucul de la o lamaie.
Intr-un vas de sticicla , combina toate ingredientele in afara de apa minerala si amesteca foarte bine. Dupa ce ai realizat aceasta etapa , lasa vasul la frigider pentru minimum 12 ore.
Inainte de servire , adauga apa minerala si serveste bautura cu gheata.
Acum , ca ai aflat cum se prepara sangria , pune in practica reteta si racoreste-te in aceasta vara!