Dacia retrimite o parte din angajati in somaj tehnic

1
58

O parte din angatii uzinei Dacia vor fi retrimisi in somaj tehnic din cauza vanzarilor slabe de autoturisme, care au diminuat comenzile pentru fabrica. Sutele de angajati au apucat sa revina in activitate inca din data de 21 mai , cand activitatea la Automobile Dacia, in Uzina Mecanica si in Presaj s-a reluat.

Cererea scazuta atat pe piata intarna, cat si pe piata externa care acoperea cea mai mare parte a comenzilor, a dus la reducerea activitatii.

,, In Uzina de Vehicule lucram in 3 schimburi, in continuare, si asiguram masuri de protectie pentru angajati. Din pacate, cea mai mare parte a productiei, circa 80%, o exportam. La export situatia este asa cum o stim, cumparatorii stau in expectativa.(…) Problema este la Uzina Mecanica, unde se fac si comenzi pentru Renault, iar acolo comenzile sunt mai slabe.’’,a explicat pentru Profit.ro Ion Iordache, lider de sindicat la Dacia.

Aproximativ 1.400.000 de angajati numara Uzina Dacia. In uzina de ansamblare se lucreaza in 3 schimburi , de cand s-a redeschis pe 4 mai.

Urmare a pandemiei de coronavirus, vanzarile Dacia din Europa s-au prabusit. Deficitul de comenzi si vanzari, au facut ca Dacia sa intre in ,, criza de coronavirus’’. Asta a dus ca Uzina din Mioveni si Maroc sa produca mult mai putine autoturisme comparativ cu anul trecut.

Vezi si : Nissan Motor inchide fabrica de la Barcelona

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.