Nissan Motor inchide fabrica de la Barcelona

0
52

Nissan Motor a luat astazi decizia de a inchide fabrica de la Barcelona. Cateva mii de muncitori au protestat violent , arzand cauciucuri. Producatorul auto nipon , a luat aceasta decizie ca urmare a noului plan de restructurare pe plan global. Autoritatile locale au indemnat compania sa nu ia aceasta decizie si sa pastreze uzina in functiune.

Raul Blanco , secretar de stat pentru industrie in Guvernul Spaniei , a declarat ca ,,este mult mai ieftin sa investesti decat sa pleci’’. Costurile inchiderii uzinei Nissan sunt de aproximativ 1 miliard de euro si i s-a solicitat companiei sa incerce sa gaseasca si alte solutii. Conform datelor guvernamentale , industria auto este responsabila pentru aproximativ 10% din PIB-ul Spaniei.

Aproximativ 2800 de locuri de munca vor fi pierdute , potrivit Reuters.

Dupa Germania , Franta si Italia , Spania este cea de-a patra mare piata auto in Uniunea Europeana. Singurele fabrici Nissan Motor din Europa sunt cele din Spania si Marea Britanie.

Renault si Nissan au o alianta din anul 1999 , bazata pe actiuni. In anul 2016 , s-a mai adăugat si Mitsubishi iar pana in prezent regrupeaza zece marci de automobile. Din aceasta mai fac parte Dacia, Lada , Infiniti , Samsung Motors , Alpine si Datsun si are 470.000 de salariati si 122 de uzine pe toate continentele.

Vezi si : Subventii de 2.000 de euro pentru hibride si 7.000 de euro pentru electrice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.