Scade numarul cazurilor de COVID-19 in Romania

0
32
cazurilor

Romania inregistreaza o scadere in randul cazurilor grave de COVID-19. Numarul testelor efectuate in intreaga tara s-a redus ,  la fel si transmiterea comunitara a virusului.

Nelu Tataru,Ministrul Sanatatii, a declarat ca Romania se afla pe o panta descendenta a imbolnavirilor cu COVID-19.

,,Suntem pe o panta descendenta, avand un numar de cazuri noi din ce in ce mai mic de la o zi la alta. Avem de patru-cinci saptamani aproximativ 200 de cazuri la terapie intensiva. Cazurile grave sunt din ce in ce mai putine, cele care stau pe ventilație mecanica.’’,  a spus Tataru.

In judetele Buzau, Caras-Severin, Covasna, Dolj, Ilfov, Maramures, Mahedinti, Satu Mare, Salaj, Suceava, Teleorman si Timis nu a mai crescut de ieri bilantul noilor cazuri.

In Romania au fost confirmate 19.517 cazuri de persoane infectate de la inceputul pandemiei , dintre care 13.526 au fost declarate vindecate si externate. La data de 26 februarie a fost inregistrat primul caz confirmat de coronavirus in Romania.

Alexandru Rafila a indemnat populatia sa nu neglijeze metodele de siguranta chiar daca numarul cazurilor este descendent.
,, E posibil ca sezonul cald sa afecteze transmisibilitatea, dar virusul in sine nu si-a schimbat caracteristicile. E mult mai important sa ramanem pe trend descendent decat sa facem experimente, prin care renuntam la masurile de protectie si sa constatam eventual ca apar focare.’’, a declarat Rafila .

Vezi si : VIDEO. Accident in Botosani soldat cu 6 victime

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.