Google judecata intr-un proces de 5 miliarde de dolari

1
47
Google

Google a fost actionata in instanta intr-un proces de 5 miliarde de dolari. Compania este acuzata ca invadeaza intimitatea utilizatorilor. In procesul inaintat in SUA sunt implicati milioane de utilizatori care din 1 iunie 2016, au navigat in modul privat. Potrivit BBC, persoanele pot fi urmarite chiar si atunci cand navigheaza in ,, modul privat’’.

Documentele au fost depuse de firma de avocatura Boies Schiller Flexner. Procesul se va desfasura la o curte federala din San Jose (California).

Modul privat le permite utilizatorilor sa caute pe internet fara ca ca activitatea lor sa fie salvata in navigator sau device. Astfel , prin intermediul Google Analytics, Google Ad Manager si al altor aplicatii de smartphone Google ar aduna informatii.

,, Asa cum precizam clar de fiecare data cand deschideti un tab incognito, site-urile ar putea colecta informatii despre activitatea voastra de navigare.’’, a declarat purtatorul de cuvant al Google.

,,Oameni de peste tot devin tot mai constienti (si ingrijirati) ca le sunt interceptate comunicarile personale, colectate, inregistrate sau exploatate pentru castigul companiilor tehnologice de care au ajuns să depinda.’’,se arata in documentele depuse.

Jose Castaneda,purtatorul de cuvant al companiei a declarat ca nu se pot colecta in mod neautorizat date de la un computer sau un telefon. De asemenea a mai spus ca se vor apara vehement impotriva acestor acuzatii.

 

Vezi si : Dacia retrimite o parte din angajati in somaj tehnic

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.