De ce este important sportul in dezvoltarea copilului tau

0
170
sportul

 

Cu totii stim ca sportul este indicat atat pentru copii, cat si pentru adulti cand vine vorba de un stil de viata sanatos, insa acesta joaca si un rol important in dezvoltarea fizica si psihica a celor mici.

Desi specialistii recomanda practicarea diferitelor activitati sportive inca de la varste fragede, parintii aleg de cele mai multe ori sa ignore sfaturile din diferite motive.

Copiii trebuie indrumati catre un stil de viata sanatos. Activitatile scolare trebuie imbinate cu cele sportive pentru o dezvoltare fizica si psihica echilibrata.

Ce rol are sportul in educatia copilului

Pe langa beneficiile legate de sanatate, sportul joaca un rol important si in educatia copilului. Acesta va invata notiuni de disciplina, respect si autocontrol.

Copilul va petrece timp de calitate. Va invata si va avea responsabilitati, imbinand placerea cu utilul. Va dezvolta pasiuni pe termen lung, si va invata ca pentru a atinge un scop e nevoie de timp, rabdare si munca.

Sportul ajuta si la educatia emotionala. Capacitatea de cooperare, de concentrare si curajul vor fi dezvoltate prin intermediul activitatilor sportive. Copiii vor invata sa isi controleze emotiile, iar increderea de sine va creste semnificativ.

Dezvoltare fizica armonioasa

Sportul practicat inca din copilarie ajuta la o dezvoltare fizica echilibrata.

  • pozitie a corpului corecta
  • ajuta la cresterea optima a musculaturii si sistemului osos
  • riscul de obezitate este redus

Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti inscrii copilul la un club sportiv

Inscrierea copiilor la un club sportiv inseamna responsabilitati atat pentru cei mici, cat si pentru parinti. Antrenorii vor impune un program strict care trebuie respectat.

Copiii vor avea nevoie de un regim alimentar pe care parintii trebuie sa il asigure. Aceasta activitate presupune timp si dedicare.

Scoala trebuie respectata, nu va fi pusa pe plan secundar. Educatia primita in orele de curs este foarte importanta si nu trebuie neglijata.

Ce tip de sport i se potriveste copilului tau 

Copilul trebuie sa practice un sport cu placere, si nu din obligatie. Acesta trebuie sa incerce mai multe activitati sportive pentru a se putea orienta catre una singura.

Parintii trebuie sa fie atenti la preferintele copiilor. In functie de temperament acestia vor alege intre sportul de echipa si cel individual.

Cea mai buna alegere este chiar a micutilor. Doar prin pasiune si entuziasm copilul se va dedica acestor activitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.