Un om de stiinta chinez care a creat copii modificati genetic a fost condamnat la 3 ani de inchisoare

0
98
Un om de stiinta chinez care a creat copii modificati genetic a fost condamnat la 3 ani de inchisoare

Un om de stiinta chinez care a provocat un scandal global anul trecut, dand nastere primilor copii modificati genetic, a fost condamnat luni la trei ani de inchisoare, a anuntat agentia de stiri Xinhua.

 

Cercetatorul He Jiankui, a anuntat in noiembrie 2018 ca a facut istorie creand primii copii modificati genetic – o pereche de gemeni care s-au nascut cu ADN modificat de Jiankui.

 

Omul de stiinta a sustinut ca a reusit sa modifice ADN-ul bebelusilor pentru a-i face rezistenti la virusul SIDA cu care tatal lor a fost infectat.

 

Guvernul chinez a fost acuzat de laxitate cu privire la eveniment, dar a ordonat ca cercetarea lui He Jiankui este suspendata si l-a plasat pe omul de stiinta sub ancheta politiei.

 

La inceputul anului 2019, autoritatile chineze au confirmat ca o a doua femeie era insarcinata cu un copil cu ADN modificat.

 

He Jiankui a fost condamnat de o instanta din Shenzhen, metropola din sudul tarii in care si-a desfasurat activitatea, pentru ca „a efectuat ilegal manipularea genetica a embrionilor in scopuri de reproducere”, relateaza agentia de stiri din China.

 

„Nicio tara nu ar trebui sa permita alte activitati in acest domeniu pana cand implicatiile sale nu au fost luate in considerare in mod corespunzator”, a comentat Tedros Adhanom, directorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.