A fost aprobat primul medicament care vindeca migrenele cronice in mai putin de 2 ore

0
99
A fost aprobat primul medicament care vindeca migrenele cronice in mai putin de 2 ore

Migrenele, un tip de durere de cap deosebit de severa care poate provoca dureri si tulburari de vedere, de multe ori dureaza ore sau zile, facand viata foarte dificila.

Analgezicele si alte tratamente acute nu reusesc adesea sa ofere usurare de aceste migrene, majoritatea tratamentelor fiind pentru prevenirea migrenelor cronice.

Acest lucru s-a schimbat odata cu aprobarea FDA a unui nou medicament care ofera ajutor imediat, mai degraba decat preventiv.

Migrenele sunt adesea greu de tratat. Desi unii oameni vor experimenta migrene rar, altii sufera de migrene cronice, ceea ce inseamna ca se intampla in mod regulat. Migrenele pot fi declansate de o varietate de factori, inclusiv de la expunerea la lumina excesiv de stralucitoare pana la a permite zaharului din sange sa scada inainte de a manca o masa bogata in carbohidrati.

Intr-un anunt, FDA a dezvaluit ca a aprobat comprimate ubrogepant (marca Ubrelvy) pentru tratamentul migrenelor, dar numai pentru adulti. Medicamentul poate fi utilizat pentru a trata migrenele care apar cu sau fara aurore. Agentia spune ca Ubrelvy este primul antagonist al receptorului peptidic legat de gena calcitonina care isi obtine aprobarea pentru un tratament instantaneu de migrena.

Intr-o declaratie, directorul interimar al FDA, Billy Dunn, MD, a spus:

Migrena este o afectiune severa, care afecteaza aproximativ 37 de milioane de oameni din SUA. Ubrelvy reprezinta o optiune noua importanta pentru tratamentul acut al migrenei la adulti, deoarece este primul medicament din clasa sa aprobat pentru aceasta indicatie.

O serie de studii randomizate si controlate cu placebo au fost folosite pentru a testa eficacitatea Ubrelvy. Peste 1.400 de adulti au participat la studii, toti cu un istoric de migrene.

In comparatie cu grupul placebo, FDA spune ca multi bolnavi care au luat acest medicament in timpul unei migrene au prezentat o reducere a simptomelor sau, in unele cazuri, o usurare completa in mai putin de doua ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.