Domenii de activitate care vor atrage interes dupa pandemia de COVID

0
71
pandemia

Institutul britanic de Politici pentru Invatamantul Superior (HEPI) , a publicat un studiu conform caruia pandemia de COVID va influenta alegerea domeniilor de activitate dupa terminarea studiilor superioare.

Giles A.F Carden si Lawrence Young , experti ai HEPI sunt de parere ca universitatile sunt obligate sa treaca la scoala online , ceea ce duce la efecte financiare grave. Pandemia de COVID a  creat o criza sanitara care a impus restrictii sociale. Astfel , este foarte putin probabil ca lumea sa mai investeasca in educatie.

Studiul arata ca in situatia actuala , universitatile maresc numarul de locuri pentru studentii la medicina , fiind necesara dezvoltarea in zona programelor de sanatate publica. Cei doi experti sunt de parere ca pot fi introduse rapid schimbari in sistemul de invatamant, un exemplu fiind trecerea la predarea online in timpul pandemiei.

Domenii precum cercetarea optionala , economia sanatatii si logistica vor castiga importanta ca urmare a slabiciunii sistemului. In zona stiintelor umaniste ar putea castiga teren domenii precum etica ,buna guvernare si comunicarea.

Analiza arata ca virusul a dus la inabilitatea sistemului medical de a lansa rapid si eficient un program de testare. De aceea , cei doi sunt de parere ca ar putea fi la mare cautare domenii precum ingineria medicala , securitatea in sanatate dar si cele ce tin de virusologie si diagnostic.

 

Citeste si : ,,COVID-19. Studiile arata ca munca de acasa creste productivitatea angajatilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.