Dupa 15 iunie se redeschid gradinitele si afterschool-urile

2
53

Intr-o sedinta de analiza sustinuta azi ,s-a hotarat ca incepand cu 15 iunie sa sa redeschida gradinitele si afterschool-urile . Pe langa acestea , s-a hotarat si redeschiderea mall-urilor , insa fara restaurante sau locuri de joaca.
La consfatuire au participat Klaus Iohannis , prim-ministrul Victor Orban, Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), dar si Marcel Vela, Nelu Tataru, Nicolae Ciuca si Virgiul Popescu.

Vor fi permise evenimentele private , cu un numar mai mic de 20 de persoane daca se va tine in interior. In exterior va fi permis un numar maxim de 50 de persoane.

Gradinitele si afterschool-urile se vor redeschide si in perioada vacantei , pentru a oferi sprijin parintilor care vor lucra si pe timpul vacantei.

Klaus Iohannis a tinut sa specifice ca nu este momentul unei anulari a starii de alerta, intrucat inca mai sunt pacienti internati in spitale. Pentru moment , se impune mentinerea starii de alerta , insa cu mai putine restrictii.

,, In final, ma adresez parlamentarilor care trebuie sa ia in dezbarere aceasta prelungire a starii de alerta: fiti responsabili, virusul nu dispare printr-un vot in Parlament. Daca sprijiniti Guvernul putem combate aceasta pandemie. Guvernul a luat cele mai bune masuri. Fara aceste masuri, am fi avut milioane de decese, o spune un studiu din Londra. ’’, a declarat Iohannis.

Vezi si : OMS contraindica instalarea tunelurilor de dezinfectie in scoli

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.