Emmanuel Macron a fost evacuat de la o piesa de teatru, dupa ce cladirea a fost inconjurata de protestatari

0
109
Emmanuel Macron a fost evacuat de la o piesa de teatru, dupa ce cladirea a fost inconjurata de protestatari

Emmanuel Macron a fost evacuat dintr-un teatru cu ajutorul fortelor de ordine, dupa ce o multime de protestatari anti-guvernamentali au incercat sa ajunga la el.

 

Incidentul i-a vazut pe presedintele francez si sotia sa Brigitte parasind Bouffes du Nord in cartierul 10 al Parisului, la scurt timp dupa orele 22:00.

 

Videoclipul postat pe Twitter a aratat in jur de 30 de manifestanti care asaltau usile teatrului istoric, care se afla aproape de gara Eurostar din oras.

 


A urmat Taha Bouhafa, un activist politic in varsta de 22 de ani, care statea chiar in spatele presedintelui, filmandu-l pe seful statului si agitand apoi oamenii sa dea buzna.

 

Bouhafa a scris pe twitter: „In prezent sunt la teatrul Bouffes du Nord (statia de metrou, La Chapelle), la 3 randuri in spatele presedintelui Republicii.

 

“Activistii sunt la colt si fac apel la toata lumea sa intre. Ceva se intampla … seara poate deveni agitata.”

 

Politia anti-revolta a CRS s-a ocupat de multime, dintre care unii s-au apropiat de domnul si doamna Macron.

 

„Au scandat sloganuri anti-Macron si, in general, au facut viata foarte inconfortabila pentru cuplu si anturajul lor”, a spus un martor.

 

“Acestia au fost amandoi mutati de pe scaunele lor si indepartati de scena, pana cand totul s-a linistit.”

 

O sursa prezidentiala a confirmat evacuarea, spunand ca Emmanuel Macron s-a intors mai tarziu la teatru pentru a viziona piesa – o drama modernista numita The Fly.

 

Sursa a spus ca dl Macron „va continua sa mearga la teatru asa cum face de obicei si va asigura ca actiunile politice nu perturba libertatea de exprimare, libertatea artistilor si libertatea creativitatii”.

 

Richard Lioger, membru in partidul LREM al domnului Emmanuel Macron , a condamnat agitatiile de la teatru ca „o tentativa inacceptabila de intruziune”.

 

Insa Danielle Obono, parlamentarul de extrema stanga pentru partidul France Unbowed, a spus ca Taha Bouhafa nu ar fi trebuit sa fie arestat pentru „simplul fapt ca a facut cunoscuta pe Twitter prezenta celui dispretuitor in teatru”.

 

Domnul Macron se afla in prezent in centrul actiunilor industriale, care sa-l faca sa inverseze planurile controversate de reformare a regimului de pensii al Frantei.

 

Au fost sase saptamani de greve si proteste adesea violente in marile orase, inclusiv Paris.

 

Planul general al domnului Macron este de a inlocui sistemul actual de 42 de regimuri diferite de pensii cu un sistem unic, bazat pe puncte, care va fi acelasi pentru toata lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.