Femeia moderna: sarcina sau cariera?

0
159
Femeia moderna a secolului XXI isi doreste independenta si stabilitate financiara. Este sarcina un obstacol in cariera acesteia ?

Femeia moderna a secolului XXI isi doreste independenta si stabilitate financiara. Cariera este plasata in varful prioritatilor. Viata personala legata de familie si planurile unei viitoare sarcini sunt luate in calcul abia dupa implinirea primului aspect. Poate, totusi, aceasta sa imbine cariera cu sarcina pentru a putea fi o femeie independenta si o mama de succes?

Multe femei isi continua studiile sau activitatea la locul de munca in timpul sarcinii si chiar si dupa nastere. Este o alegere dificila, dar cu putin ajutor, cu o forta psihica puternica si sprijin emotional din partea familiei, aceasta perioada poate fi depasita, lasand in urma amintiri frumoase.

CUM INFLUENTEAZA SARCINA CARIERA UNEI FEMEI

Timpul, starea fizica si rabdarea unei femei vor fi puse la incercare in aceasta perioada. Activitatile zilnice legate de job sau studii vor fi ingreunate de diferite obstacole. O femeie insarcinata va manca des, va obosi repede, va avea nevoie de confort in fiecare moment. Stresul trebuie tinut sub control chiar daca problemele si cerintele aparute in timpul programului nu vor inceta sa apara.

Femeia va deveni mai puternica, mai sigura pe ea in aceasta perioada. Increderea deprinsa va avea un rol important in reusitele ei. Capacitatea de creatie se dezvolta pe timpul sarcinii iar atentia la detalii este sporita.

Responsabilitatile vor intra in sfera obisnuitului. Femeia insarcinata isi va dezvolta in mod natural capacitatea de a invata lucruri noi si de a se autoeduca, pregatindu-se astfel de o noua etapa din viata ei: copilul.

CE GRESELI TREBUIE EVITATE PENTRU A AVEA SUCCES IN AMBELE PLANURI

Desi se simte capabila, femeia insarcinata nu trebuie sa isi exploateze fortele fizice si psihice. Munca in exces, statul peste program, evitatul meselor si ignorarea oboselii pot duce la inrautatirea starii de sanatate a mamei si fatului.

MAMA SI FEMEIE DE SUCCES

Capacitatea unei femei de a duce o viata complexa implinita pe mai multe planuri depinde de forta acesteia de a-si organiza timpul. Puterea de a face fata stresului si dorinta de a duce la sfarsit o sarcina fara a lua o pauza in activitatile zilnice legate de cariera sunt necesare pentru a reusi ca mama si ca femeie de succes.

Visul oricarei femei este acela de a fi implinita pe toate planurile: atat sentimental cat si profesional. Imbinarea acestora poate fi productiva daca mama este organizata si dedicata acestor doua activitati.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.