Filme cu epidemii care iti vor da de gandit

0
197
filme cu epidemii

 

Poate o epidemie sa duca la sfarsitul vietii pe pamant? Putem evita un haos creat de existenta unui virus ucigas? Este omul cea mai puternica fiinta de pe pamant? Aceste 4 filme cu epidemii iti vor da de gandit!

Fie ca vorbim despre un virus creat de mana omului, fie aparut din senin, urmarile pot fi devastatoare. Panica provocata in cazul unei epidemii ucigase la nivel global este inevitabila. Aceste filme iti arata ce laturi ale oamenilor pot aparea in situatii de criza. Oare vor putea acestia sa castige razboiul dintre viata si moarte, atunci cand virusul sta la panda?

Filme cu epidemii care iti vor da de gandit 

1. Contagion – 2011

 

Aparitia unui virus extrem de agresiv starneste interesul oamenilor in momentul in care acesta se raspandeste rapid. Pe langa faptul ca este foarte contagios, acest virus provoaca decesul gazdei in numai cateva zile. Starea de panica si isteria creata inrautatesc situatia. Oamenii de rand duc o lupta continua pentru propria supravietuire. Intr-o astfel de situatie, chiar si comunitatea medicala este depasita. Reusesc, oare,specialistii sa descopere un tratament pentru a opri aceasta epidemie?

2. Carriers – 2009

O noua pandemie ameninta viata pe pamant. “Carriers” este povestea unui grup de tineri ce incearca cu disperare sa gaseasca o zona in care sa ramana in siguranta. Care este, totusi, inamicul lor cel mai mare? Epidemia ce se raspandeste cu o viteza uimitoare, sau disperarea oamenilor si rautatea acestora aflati in fata pericolului?

3. Ebola Syndrome – 1996

Filmul spune povestea personajului principal, Ah Kai, un barbat ce, in urma unei calatorii de afaceri in Africa de Sud se alege cu virusul ucigas dupa ce violeaza o femeie. Barbatul este, totusi, o exceptie, ramanand un simplu purtator. Kai se intoarce acasa si raspandeste virusul, extrem de contagios, tuturor persoanelor care au contact cu el. Vor reusi autoritatile sa il prinda?

4. Outbreak – 1995

Virusul Motaba, foarte asemanator Ebola, creeaza panica la nivel global. Acesta este extrem de contagios. Statul ia masuri in privinta acestei situatii si bombardeaza zona afectata in speranta distrugerii virusului. Acesta se reactiveaza, insa. Oamenii sunt capabili sa ia masuri lipsite de moralitate in fata unui pericol atat de mare. Ce este interesant, insa, este faptul ca dupa numai cateva luni de la lansarea filmului, virusul Ebola a provocat o epidemie in Republica Zair.

 

Ce este de retinut din aceste filme cu epidemii ?

  • nu panica, ci ratiunea ajuta in astfel de situatii
  • moralitatea este des pusa la incercare in fata unui risc atat de mare
  • omul poate fi in stare de orice
  • uneori, isteria cauzeaza mai multe probleme decat boala in sine
  • este nevoie de timp pentru gasirea unui tratament

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.