Putin cam tarziu, dar China a interzis intr-un final consumul de animale salbatice

0
129
Putin cam tarziu, dar China a interzis intr-un final consumul de animale salbatice

Peste 2.700 de persoane au murit ca urmare a virusului COVID-19, pe langa 81.000 de cazuri confirmate pe tot globul.

 

Iar acum, guvernul Chinei a interzis oficial comertul si consumul de animale salbatice in eforturile lor de a opri epidemia de COVID-19 care a preluat lumea de la inceputul anului 2020.

 

China a fost incontestabil piata de top pentru reproducerea si comercializarea animalelor salbatice.

 

Comertul cu animale salbatice este estimat ca fiind o industrie de multe miliarde de dolari.

 

Potrivit South China Morning Post, un raport sponsorizat de guvern publicat de Academia Chineza de Inginerie a constatat ca industria comerciala si de consum a animalelor salbatice din China este evaluata la 74 de miliarde de dolari SUA (520 de miliarde de yuani) si angajeaza peste 14 milioane de oameni in toata tara.

 

Mai mult de jumatate dintre acesti angajati lucreaza in industria de blana si piele, estimata la 55 de miliarde de dolari SUA (390 miliarde de yuani), in timp ce cealalta jumatate lucreaza la fermele de reproductie sau la uzinele de procesare.

 

Luni, 24 februarie, cel mai inalt organ legislativ al Chinei, Comitetul permanent al Congresului National al Poporului, a pus bazele modificarii Legii chineze pentru protectia vietii salbatice, pentru a incrimina permanent consumul de animale salbatice si comercializarea ilegala de animale salbatice. Noua interdictie a intrat in vigoare imediat.

 

Desi China are legile existente cu privire la protectia si conservarea faunei salbatice, aceasta este umpluta cu lacune, deoarece consuma animale salbatice si reproducerea captiva a fost permisa in scopuri comerciale.

 

„Exista o preocupare din ce in ce mai mare in randul oamenilor pentru consumul de animale salbatice si pericolele ascunse pe care le aduce pentru securitatea sanatatii publice inca de la noul focar de boala coronavirus (COVID-19)”, a declarat pentru Reuters Zhang Tiewei, un purtator de cuvant legislativ al Comisiei pentru afaceri legislative.

 

Zhang a spus ca decizia a fost luata in „momentul critic pentru prevenirea si controlul epidemiilor”.

 

Actiunea a avut loc in toata tara, dupa avertismentele ca consumul de animale salbatice ar putea reprezenta mai multe amenintari pentru sanatatea publica.

 

Ramane de vazut cat va dura aceasta interdictie. La urma urmei, in timpul epidemiei de sindrom respirator sever acut (SARS) la inceputul anilor 2000, China a mai plasat o interdictie similara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.