Filmele MARVEL in ordine cronologica

1
5029
filmele MARVEL in ordine cronologica corecta

Filmele MARVEL in ordine cronologica. Lumea supereroilor din Universul MARVEL ridica, de la un film la altul, nivelul asteptarilor. Pana in anul 2020 au aparut 23 filme Marvel. Daca ordinea in care sunt vizualizate este corecta, atunci, evenimentele si relatiile dintre personaje vor fi logice.

In in data de 29 aprilie 2021 va aparea filmul Black Widow, plasat, din punct de vedere cronologic, dupa „Captain America: Civil War” si inainte de „Avengers: Infinity War”. Ti-am pregatit o lista suplimentara cu 11 filme Marvel care urmeaza sa apara in urmatorii ani.

Lista completa de filme MARVEL in ordinea corecta.

Captain America: The First Avenger (2011)
Captain Marvel (2019)
Iron Man (2008)
The Incredible Hulk (2008)
Iron Man 2 (2010)
Thor (2011)
The Avengers (2012)
Iron Man 3 (2013)
Thor The Dark World (2013)
Captain America The Winter Soldier (2013)
Guardians of the Galaxy (2014)
Guardians of the Galaxy vol 2 (2017)
Avengers Age of Ultron (2014)
Ant Man (2015)
Captain America: Civil War (2013)
Spider-Man Homecoming (2017)
Doctor Strange (2016)
Black Panther (2018)
Thor Ragnarok (2017)
Ant Man and The Wasp (2018)
Black Widow (2021)
Avengers Infinity War (2018)
Avengers: The Endgame (2019)
Spider Man – Far from Home (2019)

Filme MARVEL – ordinea cronologica – corecta

Aceasta lista cuprinde toate filmele Marvel aparute, descrise in ordinea corecta in care acestea trebuie urmarite.

Captain America: The First Avenger (2011)

avengers

Chiar daca Captain America: The First Avenger este al 5-lea film din Universul MARVEL, actiunea desfasurata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, il plaseaza la inceputul seriei.

Filmul prezinta cum a fost creat Capitanul America si care sunt primele sale misiuni.

Captain Marvel “(2019)

MARVEL

A aparut in anul 2019. Actiunea filmului “Captain Marvel” este plasata in anul 1995 si are o mare importanta in istoria filmelor MARVEL.

Iron Man (2008)

ironman

Filmul il prezinta pe personajul principal, Tony Stark, care reuseste sa creeze costumul eroului Iron Man. Acest film este, de fapt, prezentarea unui supererou care va lua parte la o multime de actiuni.

The Incredible Hulk (2008)

MARVEL

Si acesta este un film de prezentare a personajului principal, de data aceasta, acesta fiind Bruce Banner. Filmul surprinde momentul in care protagonistul devine, in urma unei explozii de radiatii Gamma, un mutant numit Hulk.

Iron Man 2 (2010)

MARVEL

Iron Man 2 este, de fapt, continuarea primului film Iron Man. Locul sau este important in aceasta lista, deoarece sunt prezentate alte doua personaje ( Black Widow si War Machine) care vor avea un impact puternic in urmatoarele filme.

Thor (2011)

thor

Filmul prezinta povestea lui Thor si a fratelui sau, Loki, doi Asgardieni care, in ciuda legaturii de familie, erau rivali. Datorita intamplarilor petrecute intre cei doi, Thor este trimis de catre tatal sau pe pamant.

The Avengers (2012)

avengers

Eroii prezentati in primele 5 filme MARVEL se intalnesc si formeaza o echipa. Impreuna trebuie sa lupte impotriva fortelor raului.

Iron Man 3 (2013)

ironman

Dupa cateva luni de la marea lupta din filmul “The Avengers”, Iron Man incearca sa gaseasca solutii, de unul singur, pentru posibilele viitoare atacuri.

Thor The Dark World (2013)

thor

Intors acasa, Thor descopera faptul ca unele fiinte vor sa fure Aetherul, o energie foarte puternica alimentata de una din Pietrele Infinitului.

Captain America The Winter Soldier (2013)

captain america

Pe langa neintelegerile dintre Captain America si Winter Soldier, filmul il prezinta, pentru prima data, pe Falcon, un personaj important in MCU.

Guardians of the Galaxy (2014)

galaxy

Filmul prezinta personaje noi din Universul MARVEL: ratonul vorbitor- Rocket, copacul vorbitor-Groot, pamanteanul Peter Quill, Gamora, Drax, personaje ce alcatuiesc grupul : Gardienii Galaxiei.

Guardians of the Galaxy vol 2 (2017)

guardians2

Actiunea acestui film este plasata in apropierea primei parti. Filmul se concentreaza pe relatiile dintre personaje.

Avengers Age of Ultron (2014)

avengers

Razbunatorii se regrupeaza pentru a face fata unui nou pericol: inteligenta artificiala pe nume Ultron. Apar personaje noi: Quicksilver, Vision si The Scarlet Witch.

Ant Man (2015)

ant-man

Filmul prezinta un nou personaj din lumea filmelor MARVEL, Ant-Man. Acesta are un costum ce ii permite sa isi modifice dimensiunile, facandu-l, astfel, un erou de temut.

Captain America: Civil War (2013)

civil-war

In acest film, razbunatorii se despart datorita unui conflict intre Iron Man si Capitanul America. Apar doua personaje noi: Black Panther si Spider-Man.

Spider-Man Homecoming (2017)

MARVEL

Filmul prezinta povestea adolescentului care trebuie sa gaseasca un echilibru intre viata de supererou si normalitate.

Doctor Strange (2016)

doctor strange

Acest film este foarte important in seria MARVEL. O alta Piatra a Infinitului este prezentata cu ajutorul protagonistului. Filmul arata si modul in care Stephen Strange devine eroul Doctor Strange.

Black Panther (2018)

black panther

Dupa lupta petrecuta in “Captain America: Civil War”, Black Panther se intoarce acasa, in Wakanda, pentru a fi incoronat rege. Drumul sau catre succes nu este unul usor.

Thor Ragnarok (2017)

MARVEL

Thor este acum prizonier si este obligat sa lupte pentru supravietuire cu gladiatori. In acest film apar si alte personaje: Hulk, Loki, Tessa Thompson si Hella.

Ant Man and The Wasp (2018)

ant-man

Filmul il prezinta pe protagonist arestat la domiciliu. Acesta era monitorizat in permanenta. Un nou personaj, Wasp este introdus in Universul MARVEL.

Black Widow (2020)

MARVEL

Filmul va avea premiera in data de 29 aprilie 2021. Acest film si-a primit locul in lista datorita actiunii plasate, din punct de vedere cronologic, inainte de “Avengers Infinity War”.

Avengers Infinity War (2018)

MARVEL

Filmul il introduce in MCU pe Thanos, cel mai de temut inamic al Razbunatorilor. Scopul acestuia este acela de a aduce in acelasi loc toate Pietrele Infinitului. Eroii prezenti in toate filmele MARVEL incearca sa il opreasca. Finalul este neasteptat si greu de digerat.

Avengers: The Endgame (2019)

MARVEL

Dupa cativa ani de la lupta pierduta, Razbunatorii trebuie sa se regrupeze pentru a indrepta lucrurile stricate de Thanos. Tony Stark este pus in dificultate atunci cand trebuie sa aleaga intre a aduce inapoi oamenii pierduti in “Avengers Infinity War” si a petrece o viata normala alaturi de familia sa.

Spider Man – Far from Home (2019)

MARVEL

Filmul urmareste evolutia lui Spider-Man, care primeste puterea lui Tony Stark. Nivelul la care trebuie sa se ridice este enorm. Va reusi tanarul, oare, sa fie la inaltimea lui Iron Man?

Alte filme MARVEL pe care trebuie sa le vezi in 2020! 

The New Mutants – Este un film horror care a avut premiera in data de 26 august 2020. Este a 13-a si ultima transa din seria X-men.

Filme MARVEL care vor aparea in curand

Black Widow (2021)

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)

The Eternals (2021)

Doctor Strange and the Multiverse of Madness (2021)

Spider-Man: Homecoming 3(2021)

Guardians of the Galaxy Vol.3 (2021)

Fantastic Four(2021)

Black Panther 2 (2022)

Captain Marvel 2 (2022)

Thor: Love and Thunder (2022)

Dupa ce ai aflat care este ordinea corecta a filmelor Marvel, vezi care este si ordinea filmelor din seria DC.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.