CDC recomanda anularea sau amanarea tuturor evenimentelor care depasesc 50 de persoane pentru urmatoarele 8 saptamani

0
127
persoane

Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) au lansat un comunicat de presa duminica, recomandand sa nu aiba loc intalniri cu 50 sau mai multe persoane pentru urmatoarele opt saptamani pentru a incetini raspandirea noului coronavirus.

 

Agentia a spus ca aceste adunari includ conferinte, festivaluri, parade, concerte, evenimente sportive, nunti si alte tipuri de adunari.

 

“Evenimente mari si adunari in masa pot contribui la raspandirea COVID-19 in Statele Unite prin intermediul calatorilor care participa la aceste evenimente si introduc virusul in noi comunitati”, a spus CDC in noile sale orientari.

 

CDC a recomandat organizatorilor „sa anuleze sau sa amane evenimente care curpind 50 de persoane sau mai multe in Statele Unite”. Recomandarea nu se aplica unor organizatii precum scoli sau intreprinderi.

 

Noua orientare subliniaza cat de mult se va schimba viata in Statele Unite, pe masura ce tara continua sa lupte impotriva focarului, iar oficialii la nivel national ordona inchiderea mai multor scoli, baruri si restaurante.

 

“Pentru o vreme, viata nu va fi asa cum era in Statele Unite”, a spus dr. Anthony Fauci, directorul Institutului National de Alergii si Boli Infectioase, duminica dimineata, la emisiunea „Statul Uniunii” de pe CNN. . „Trebuie sa acceptam asta daca vrem sa facem ce este mai bine pentru publicul american”.

 

Exista cel putin 3.482 de cazuri de coronavirus in 49 de state, Puerto Rico, Insulele Virgine SUA si Washington DC, potrivit agentiilor guvernamentale si CDC. Cel putin 65 de oameni au murit. Virginia de Vest ramane singurul stat fara cazuri confirmate.

 

SUA se poate astepta la mai multe cazuri si decese, a spus Fauci la o informare sambata la Casa Alba, spunand reporterilor: „Focarul inca nu a atins apogeul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.