Pandemia COVID-19. Ce medicamente NU sunt indicate in aceasta perioada

0
206
pandemie COVID-19

 

In data de 11 martie 2020, OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a declarat Pandemia COVID-19, datorita unui numar mare de cazuri raspandite in toata lumea si a riscului crescut de transmitere.

Epidemia raspandita la nivel global a creat panica in randul oamenilor. Una din problemele cu care ne confruntam in aceasta perioada este lipsa de dezifectanti, masti si unele medicamente din stocurile farmaciilor. Acest lucru este posibil datorita isteriei create. Oamenii cumpara produse de care nu au nevoie in cantitati mari. Epuizarea stocurilor nu ar fi o problema, daca s-ar diminua cumparaturile in exces.

In aceasta perioada Pandemia COVID-19 se dezvolta in aproximativ 122 tari. Un numar alarmant de 156.400 de cazuri au fost confirmate pana in prezent, iar acesta este in crestere.

In Romania s-au confirmat 131 cazuri, dintre care 9 persoane au fost vindecate. Numarul este, insa, in crestere. Starea de urgenta a fost decretata de catre Presedintele tarii. De luni, 16.03.2020 vor fi luate masuri.

In randul oamenilor circula informatii false legate de administrarea anumitor medicamente sau tratamente naturiste care ar putea preveni infectarea cu noul COVID-19, sau ar putea trata simptomele bolii.


Pandemia COVID-19. Ce medicamente NU sunt indicate in aceasta perioada ?

Evitati administratrea medicamentelor, de orice natura, fara a cere sfatul medicului. A nu se utiliza antibiotice sau antivirale fara prescriptia medicului!

Vitamina C

Un sistem imunitar bine pus la punct te poate feri de boli. Vitamina C este un aliat al sistemului imunitar. Aceasta vitamina nu poate fi produsa de corpul uman. Pentru buna functionare a organismului, este necesar sa consumam fructe si legume proaspete.

In aseasta perioada, informatii false circula peste tot, chiar si pe retelele de socializare. Oamenii cumpara in exces suplimente ce contin Vitamina C, cu scopul de a-si intari sistemul imunitar.

In mod normal, un sistem imunitar puternic te poate feri de actiunea agentilor patogeni. In ceea ce priveste COVID-19, un sistem imunitar crescut cu ajutorul suplimentelor NU te poate feri de actiunea acestuia.

Cantitatile mari de Vitamina C vor ajuta organismul sa actioneze rapid si agresiv in fata virusului. COVID-19 afecteaza plamanii, la nivelul carora se instaureaza o inflamatie puternica. Raspunsul imun va inrautati, astfel, situatia creata. Inflamatia va fi mult mai puternica decat in mod normal.

Pentru o buna functionare a organismului si, implicit, a sistemului imunitar, consumati fructe si legume proaspete!

Ibuprofen

Ibuprofenul este un medicament antiinflamator. Chiar daca vi se pare a fi o idee buna administrarea de medicamente cu efecte de diminuare a inflamatiei, acestea pot inrautati starea de sanatate in cazul infecteiei cu COVID-19.

Acest medicament nu este indicat, in special persoanelor cu afectiuni cardiace. Ibuprofenul, sau alte medicamente antiinflamatorii folosite pe scara larga, pot diminua raspunsul imun.

In cazul durerilor sau starii de febra puteti folosi paracetamol, sau alte medicamente care nu au actiune antiinflamatorie.

Pandemia COVID-19 – Reguli pe care trebuie sa le urmati 

  • Incercati sa stati cat mai mult acasa! Iesiti doar daca este necesar!
  • Spalati-va des pe maini!
  • Evitati contactul cu alte persoane care sufera de infectii respiratorii acute!
  • Folositi masca de protectie doar daca suspectati ca reprezentati un risc pentru cei din jur!
  • Nu va atingeti ochii, nasul sau gura!
  • Nu luati medicamente fara sfatul medicului!
  • Nu utilizati medicamente antivirale sau antibiotice fara prescriptia medicului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.