Spania si Frantia impun restrictii de urgenta pentru a contine focarul de coronavirus

0
105
Spania si Frantia impun restrictii de urgenta pentru a contine focarul de coronavirus

Doua dintre cele mai mari state ale Uniunii Europene, Spania si Franta, au urmat Italia, anuntand restrictii de urgenta pentru a combate focarul de  coronavirus.

 

In Spania, oamenilor li se interzice sa plece de acasa, cu exceptia iesirilor pentru a cumpara consumabile si medicamente esentiale sau pentru munca.

 

Cu 191 de morti, Spania este cea mai lovita tara din Europa dupa Italia.

 

In Franta, unde au murit 91 de persoane, cafenelele, restaurantele, cinematografele si majoritatea magazinelor sunt acum inchise.

 

Italia, care a inregistrat peste 1.440 de morti, a inceput luni carantina la nivel national.

 

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) spune ca Europa este acum „epicentrul” pandemiei.

 

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, seful OMS, a indemnat tarile sa foloseasca masuri agresive, mobilizarea comunitatii si distantarea sociala pentru a salva vieti.

 

Iata cum se dezvolta lucrurile in alte parti ale lumii:

 

Australia spune ca de la miezul noptii duminica (ora 13:00 GMT) oricine va intra in tara va trebui sa se autoizoleze timp de 14 zile. Urmeaza o miscare similara in Noua Zeelanda.

 

Presedintele SUA, Donald Trump, a fost testat negativ pentru coronavirus, a spus Casa Alba. Testul a fost necesar dupa ce a gazduit un eveniment in care au fost inclusi cativa invitati care au fost gasiti ulterior pozitivi pentru coronavirus.

 

SUA urmeaza sa-si extinda interdictia europeana de calatorie pentru a include Marea Britanie si Irlanda incepand de marti ora 04:00 GMT.

 

Numarul de decese in Marea Britanie s-a dublat in 24 de ore pana la 21. Peste 200 de oameni de stiinta au scris guvernului cerandu-i sa introduca masuri mai dure.

 

Marea Britanie si-a sfatuit cetatenii impotriva calatoriilor esentiale in Spania.

 

Canada indeamna toti cetatenii sai din strainatate sa se intoarca acasa cat mai pot.

 

Chile a pus in carantina 1300 de persoane de pe doua nave de croaziera de pe coasta tarii, dupa ce un britanic in varsta a fost testat pozitiv la bordul uneia dintre nave.

 

O inchidere economica partiala va avea loc duminica in Israel, cu spatii publice precum centre comerciale si restaurante inchise.

 

In China, unde a inceput focarul de coronavirus anul trecut, cazurile introduse de persoane sosite in tara le-au depasit pentru prima data pe cele prin transmitere locala.

 

Duminica, Coreea de Sud a raportat 76 de cazuri noi – prima data in aproape o luna cand numarul acestora a scazut sub 100.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.