Donald Trump a incercat sa achitizioneze o firma din Germania care lucreaza la un vaccin impotriva coronavirus pentru a avea drept exclusiv asupra acestuia

0
95
Donald Trump a incercat sa achitizioneze o firma din Germania care lucreaza la un vaccin impotriva coronavirus pentru a avea drept exclusiv asupra acestuia

Administratia Donald Trump a oferit „sume mari de bani” pentru a avea acces exclusiv la un vaccin contra coronavirusului dezvoltat de o companie germana, a informat Die Welt duminica.

 

Potrivit articolului, Trump incerca sa determine compania CureVac cu sediul din Tübingen – care are si site-uri la Frankfurt si Boston – sa-i mute aripa de cercetare in Statele Unite si sa dezvolte vaccinul „numai pentru S.U.A.”.

 

Un purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii din Germania, citat in articol, a parut sa recunoasca abordarea SUA si a spus ca Berlinul a fost „foarte interesat sa se asigure ca vaccinurile si substantele active impotriva noului coronavirus sunt dezvoltate si in Germania si in Europa”.

 

Duminica dupa-amiaza, Ministerul Sanatatii din Germania a declarat pentru Reuters ca purtatorul de cuvant al sau a fost citat corect in articolul din ziar, confirmand ca Washingtonul a incercat sa preia compania biofarmaceutica. Surse guvernamentale au indicat ca Berlinul oferea acum stimulente financiare companiei CureVac pentru a ramane in Germania.

 

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca a auzit despre rapoartele CureVac si ca va fi discutat luni in cadrul unei reuniuni a echipei de criza.

 

Richard Grenell, ambasadorul SUA in Germania, a declarat pe Twitter ca raportul Welt a fost „gresit”.

 

Saptamana trecuta, CEO-ul CureVac, Daniel Menichella, s-a numarat printre reprezentantii farmaceutici invitati la Casa Alba pentru a discuta despre dezvoltarea vaccinului coronavirus cu Trump, vicepresedintele Mike Pence si membrii grupului de lucru al presedintelui Coronavirus.

 

Intr-un comunicat de presa, compania a spus ca Menichella le-a spus oficialilor din SUA despre vaccinurile pe care le-a dezvoltat si si-a dezvaluit speranta de a avea un vaccin experimental gata pana la inceputul verii.

 

Stirea a starnit reactii furioase din partea politicienilor germani care au cerut Berlinului sa faca tot posibilul pentru a impiedica SUA sa controleze accesul la un eventual vaccin coronavirus.

 

“Regimul american a comis un act extrem de neprietenos”, a declarat parlamentarul social-democrat Karl Lauterbach, care a spus ca lucratorii din domeniul sanatatii germani pe primele linii – precum si oamenii din intreaga lume – au avut nevoie de acces la ceva dezvoltat in Germania si ca nicio tara nu ar trebui sa poata achizitiona acces exclusiv la vaccin.

 

“Capitalismul are limite”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.