Granitele Uniunii Europene se inchid pentru 30 de zile

0
89
Granitele Uniunii Europene se inchid pentru 30 de zile
French Gendarmes patrol the airport of Montpellier, southern France, on November 20, 2015. The European Union agreed on November 20 to rush through reforms to the passport-free Schengen zone by the end of the year amid growing concerns about border security in the wake of the Paris attacks. The November 13 Paris attacks left 130 people dead and over 350 injured. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT (Photo credit should read PASCAL GUYOT/AFP via Getty Images)

Presedintele francez Emmanuel Macron a anuntat ca granitele Uniunii Europene se vor inchide astazi la pranz timp de 30 de zile.

 

“Toate calatoriile dintre tarile non-europene si UE si zona Schengen vor fi suspendate timp de 30 de zile”, a spus el intr-o adresa televizata catre natiune.

 

Francezii aflati in vacanta vor putea reveni in Franta, iar celor care locuiesc in strainatate li s-a spus sa contacteze ambasadele si consulatele care ii vor ajuta sa fie repatriati.

 

Bruxelles-ul a anuntat luni mai devreme ca a propus inchiderea frontierelor UE pentru a stopa raspandirea coronavirusului, dar a spus ca nu va fi luata o decizie pana a doua zi.

 

Biroul de Externe al Regatului Unit a declarat ca Marea Britanie nu este inclusa in inchidere si a spus britanicilor din Europa continentala sa monitorizeze continuu sfaturile de calatorie, deoarece se schimba rapid.

 

Domnul Macron a anuntat, de asemenea, un sprijin major pentru intreprinderi, inclusiv sa nu fie nevoiti sa plateasca impozite si facturi, astfel incat „nici o singura persoana franceza nu va ramane fara resurse”.

 

Al doilea tur al alegerilor municipale va fi suspendat si orice noua reforma care va trece prin parlament va fi oprita incepand de miercuri.

 

Domnul Macron i-a avertizat pe francezi ca „miscarile vor fi foarte puternic reduse” timp de 15 zile dupa ce acestia nu au respectat masurile anterior elaborate pentru a reduce raspandirea coronavirusului.

 

Se aplica restrictii la nivel national cu privire la cat de departe pot merge oamenii de la casele lor si in ce scop, transportul „redus puternic” de la ora pranzului marti timp de cel putin doua saptamani, a spus domnul Macron.

 

El a spus ca oamenii nu vor mai putea avea intrevederi de familie si ca „intalniri cu prietenii in parc, strada nu vor mai fi posibile”.

 

Domnul Macron a cerut tuturor companiilor franceze sa permita angajatilor sa lucreze de acasa incepand de marti.

 

El a spus ca daca cineva nu respecta sederea la domiciliu “se vor impune sanctiuni”, dar nu a specificat care vor fi acestea.

 

Mergand mai departe decat oricare alt guvern pentru a proteja economia tarii sale, presedintele a spus: „Nu exista o singura companie, indiferent de dimensiunea acesteia, sa intre in faliment, nici o singura persoana franceza nu va ramane fara resurse”.

 

Statul ar oferi 300 de miliarde de euro (329 miliarde de lire sterline) in imprumuturi acordate companiilor si se uita la renuntarea la platile fiscale, a spus el.

 

Pentru companiile mici, el a spus ca nu vor avea nimic de platit din punct de vedere fiscal, cu suspendarea platilor pe gaz, energie electrica si chirie.

 

El a spus ca prestatiile partiale de somaj vor fi majorate si va fi creat un fond de solidaritate de catre stat, cu o sugestie de sprijin din partea regiunilor, pentru „antreprenori, artizani, mesteri”, a adaugat dl Macron.

 

Presedintele a anuntat, de asemenea, un sprijin pe scara larga pentru profesionistii din domeniul sanatatii, lucratorii capabili sa utilizeze taxiuri si hoteluri platite de stat si copiii lor pentru a fi ingrijiti gratuit in crese si scoli.

 

Masti si manusi vor fi furnizate fiecarui profesionist in domeniul sanatatii, primul lot urmand sa fie trimis marti la farmacii din regiunile cele mai afectate, iar miercuri in alte zone.

 

Un spital de armata din regiunea Alsacia va fi, de asemenea, deschis pentru pacientii cu coronavirus care vor fi mutati acolo din regiunile cele mai afectate pentru a scuti spitalele care se confrunta cu a face fata volumelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.