Imagini din satelit arata ca in Iran sunt sapate morminte in masa pentru victimele Covid-19

0
137
Imagini din satelit ca in Iran sunt sapate morminte in masa pentru victimele Covid-19

De cand au fost confirmate primele cazuri de CoViD-19 in Iran, a existat o mare confuzie cu privire la cate decese a provocat boala si cate cazuri exista in toata tara.

 

Cifra oficiala din Iran este de 988 de morti, cu putine peste 16.000 de confirmate. Cu toate acestea, fata postarile pe retelele de socializare si rapoartele cetatenilor din Iran s-au transformat intr-o poveste diferita.

 

Un raport tulburator publicat in Washington Post a dezvaluit ca morminte in masa au fost sapate recent in Iran. Mormintele in masa sunt atat de mari incat pot fi vazute din spatiu sau sunt in mod clar mult mai mari decit ar fi nevoie pentru cateva persoane.

 

Imagini prin satelit furnizate pentru New York Times de catre Maxar Technologies, o companie de tehnologie spatiala din Colorado, au aratat ca o sectiune mare nefolosita unita in jurul complexului Behesht-e Masoumeh a fost sapata in data de 21 februarie, cand virusul a inceput sa scape de sub control in regiunea respectiva.

 

Cimitirul este situat in Qom, la aproximativ 80 km de sud de Teheran, epicentrul principal pentru virusul din tara. Imaginile din satelit care dateaza din octombrie nu au aratat nici o operatiune pana la jumatatea lunii februarie, cand a inceput un proiect mare de excavare.

 

Imaginile ulterioare au aratat doua transee mari, ingrijirea aveau fiecare cel putin 100 de metri. Au existat, de asemenea, indicatii ca mormane mari de var erau asezate langa transee, folosite de obicei neutralizarea mirosurilor provocate de mormintele in masa. Folosirea varului in morminte a fost confirmata si de oficialii sanitari iranieni, potrivit publicatiei The Post.

 

Continutul fotografiilor din satelit a fost verificat prin analiza expertilor, marturii video si declarati oficiale ale unor martori oculari si a unor persoane familiare cu proiectul. De asemenea, este clar ca aceste morminite au fost sapate in graba, fiind o departare de practicile comune de sapat morminte din Iran.

 

Concluziile confirma acuzarile anterioare ale cetatenilor iranieni ca numarul mortilor a fost cu mult mai mare decat guvernul este pregatit sa recunoasca. La inceputul focarului din tara, un barbat a fost arestat pentru ca a filmat zeci de cadavre in interiorul unei morgi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.