Germania avertizeaza. Un nou val al epidemiei de coronavirus ar putea avea loc ca urmare a relaxarii restrictiilor

0
80
Germania

In contextul in care oamenii au inceput sa isi reia activitatile , ar putea avea loc un al doilea val de epidemie. Lars Schaade , vicepresedintele al RKI din Germania a anuntat ca un factor important in declansarea unei alte epidemii este reprezentat de comportamentul oamenilor.

,,Nu traim post-pandemie acum. Mai degraba ne aflam in mijlocul pandemiei  care va fi cu noi inca o vreme. Pentru moment , cel putin in acest an , iar aceasta intr-o prognoza foarte optimista. ’’, a declarat Helge Braun , medic si deputat al Germaniei.

Desi numarul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este in scadere , Lars Schaade atentioneaza ca nu este momentul pentru relaxare.

Angela Merkel va permite reimpunerea de limitari in cazul in care va creste numarul de persoane infectate. Germania inregistreaza pana in moment 166.091 de persoane infectate si 7.119 decedate.

Guvernul se pregateste sa aprobe meciurile de fotbal din prima liga , fara spectatori. In schimb , Berlinul vrea sa mentina interdictia privind evenimentele publice pana in august.
Inca nu se cunosc informatii conform carora vor fi relaxate restrictiile in cazul cluburilor,hotelurilor,salilor de fitness sau a restaurantelor. Daca se va depasi numarul de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori intr-o perioada de sapte zile , masurile antiepidemie vor fi inasprite.

Citeste si : ,,Preturile continua sa creasca la alimente’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.