Preturile continua sa creasca la alimente

0
84
Alimente

In conditiile existente , oamenii se confrunta cu tulburari de comportament alimentar. Au tendinta de a consuma si de a se aproviziona in exces cu alimente. De aceste situatii au profitat producatorii si distribuitorii de alimente , majorand preturile chiar si cu 4.7%.
Analistii sunt de parere ca inca nu s-a atins punctul culminant in cresterile preturilor.

,,Preturile continua sa creasca pentru mai mult de jumatate dintre cele 184 de categorii monitorizate, cu procente de 5 pana la 30% . Acest trend nu a fost observat anul anterior pentru aceeasi perioada de an. Concluzia noastra este ca anul acesta cresterile de preturi sunt provocate si de impactul pandemiei de coronavirus. Anii anteriori, se observa o bucla de cresteri de pret specifica aglomerarii de sarbatori,generat- preponderent de abundenta produselor premium sau de cresteri de pret temporare. Acum ne asteptam ca apogeul cresterilor de pret sa nu fi atins inca punctul culminant la categoriile monitorizate’’, declara analistii companiei RetailZoom.

Printre alimentele care s-au scumpit se regasesc conservele de carne , drojdia , mezelurile si conservantii pentru fructe si legume. Produsele al caror procent s-au majorat au fost intre 16 – 136%. Analistii se asteapta la o scumpire si pentru departamentul de curatenie dar si la sectorul de ingrijire personala.

Citeste si : ,,Restaurantele in spatii inchise raman cu lacatul pe usa’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.