Google si eBay blocheaza 97 de milioane de anunturi inselatoare

0
47

Autoritatile pentru protectia consumatorului din UE au gasit 142 de site-uri care promovau produse cu presupuse remedii impotriva coronavirusului. Platformele Google si eBay au blocat sau eliminat aproximativ 97 de milioane de anunturi publicitare listari de produse care incalcau normele UE.

,, In cadrul angajamentului sau de a proteja consumatorii online, Comisia Europeana a coordonat o actiune de verificare a site-urilor web, cu scopul de a afla care dintre acestea expun consumatorii din UE unor continuturi care promoveaza afirmatii false sau produse contrafacute in contextul pandemiei de coronavirus.

Rezultatele arata ca , in urma apelului lansat de Comisie, platformele au eliminat sau blocat milioane de anunturi publicitare sau listari de produse inselatoare. Actiunea de verificare – efectuata de Reteaua de cooperare pentru protectia consumatorilor (CPC) – a constat din doua parti 😮 examinare de inalt nivel a platformelor online si o analiza aprofundata a unor anunturi publicitare si site-uri web specifice referitoare la produse foarte solicitate din cauza coronavirusului. ’’, arata un comunicat al Comisiei Europene.

Google a eliminat peste 80 de milioane de anunturi publicitare legate de coronavirus (la nivel mondial); eBay a blocat sau a eliminat peste 17 milioane de listari de produse de pe piata sa mondiala care incalcau normele UE in materie de protectie a consumatorilor.

Vezi si : Twitter marcheaza postarile lui Trump drept inselatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.