Twitter marcheaza postarile lui Trump drept inselatoare

1
35

Pentru prima data , reteaua de socializare Twitter marcheaza postarile Presedintelui Statelor Unite cu eticheta pentru informatii false.

,, Aceste mesaje contin informatii care pot induce in eroare cu privire la procesul de vot si au fost semnalate pentru a oferi un context suplimentar despre votul prin corespondenta. Decizia a fost luata in acord cu abordarea pe care am prezentat-o mai devreme in cursul lunii. ’’ , a declarat un purtator de cuvant al Twitter.

Donald Trump pretindea in acele postari ca votul prin corespondenta va fi substantial fraudat. El sustine ca exista posibilitatea ca buletinele de vot sa fie inlocuite cu unele printate ilegal.

Desi afirmatiile sunt nefondate iar gestul celor de la Twitter nu este gresit , este o actiune neobisnuita.

,, Twitter se amesteca in alegerile prezidentiale din 2020. (…) Twitter este chiar pe punctul de a restrictiona libertatea de exprimare iar eu in calitate de presedinte nu ii voi lasa sa faca asta.’’, a declarat Trump.

In mediul online , mentiunea ,, Verificati faptele despre votul prin corespondenta ’’ este o premiera. Retelele sociale sunt frecvent acuzate de ignoranta in ce priveste raspunsul lor la afirmatiile liderilor politici, noteaza AFP, citata de Agerpres.

Vezi si : Facebook infiinteaza consiliul de supraveghere al continutului

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.