IMM Invest a depasit plafonul de un miliard de lei

0
34

Incepand cu data de 28 aprilie , programul de creditare IMM Invest a dat drumul la inscrieri. Plafonul de garantii acordate , a depasit azi pragul de 1 miliard de lei , a anuntat Ministrul Finantelor Publice , Florin Citu. Numarul dosarelor aprobate a fost de aproximativ 1.500.

Conform ordonantei aprobate de Guvern , se va elimina cerinta de ,, instituire a ipotecii legale asupra universalitatii de bunuri mobile si imobile apartinand debitorului’’. Firmele nu vor mai fi obligate sa declare ca au fost afectate de pandemia de coronavirus si nici sa mai prezinte ,, certificatul COVID-19 ’’.

,, Era un element de ambiguitate in ceea ce priveste modul de a proba daca ai fost afectat sau nu, acel certificat COVID. Si atunci am eliminat aceasta cerinta de a fi probat de la caz la caz.’’ , a declarat Citu.

Acesta a mai precizat ca este vorba despre creditele aprobate definitiv de Fondul de Garantare.

Pentru ca o societate sa fie considerata IMM , trebuie sa aiba mai putin de 250 de salariati si o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 de milioane de euro/active totale care nu depasesc 43 de milioane de euro. In legea de adoptare au fost introduse si societati cu pana la 500 de salariati si o cifra anuala de afaceri de pana la 100 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.