Guvernul Greciei ofera o indemnizatie de 2000 de euro pentru fiecare nou-nascut

0
97
Guvernul Greciei ofera o indemnizatie de 2000 de euro pentru fiecare nou-nascut

In efortul de a incuraja familiile tinere sa aiba copii, guvernul elen acorda o indemnizatie de 2000 de euro pentru nasterea fiecarui copil.

Masura, care a intrat in vigoare la inceputul acestui an, este menita sa diminueze declinul natalitatii in Grecia.

Pentru prima data in istoria moderna a tarii, populatia incepe sa scada.

Acest lucru se datoreaza numeroaselor motive, inclusiv lipsa unor facilitati medicale bune in unele zone, legate de masuri de austeritate impuse Greciei de-a lungul anilor.

Vorbind pentru Euronews, viceministrul Muncii si Afacerilor Sociale, Domna Michailidou, a declarat:

„Respectam in totalitate alegerea fiecarei femei de a ramane acasa atata timp cat vrea sa isi creasca copiii, dar vrem sa ne asiguram ca orice mama care doreste sa intre sau sa reintre pe piata muncii, nu va fi lasata dezavantajata in comparatie cu barbatii. Prin urmare, consideram ca accesul la crese este un mod eficient de a realiza acest lucru.

„Fiecare mama ar trebui sa stie ca, fara prea multe cheltuieli, isi poate lasa copilul intr-un mediu constructiv care va avea grija de copil, ca va respecta toate criteriile de protectie a copilului si ca va putea sa stea linistita, copilul dezvoltand abilitati intr-un loc sigur. Acesta este scopul nostru. ”

In plus fata de plata de 2000 EUR pentru bebelusi, guvernul va lua masuri suplimentare pentru a rezolva aceste probleme, facilitand accesul la crese si modernizandu-le in urmatoarele luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.