Inghetata a fost considerata inca din secolul XVI drept ,, desertul regilor’’. In acele timpuri , era foarte greu de conservat gheata pe timpul verii , ceea ce facea dificila prepararea acestui desert.
Cele mai apreciate arome de inghetata sunt ciocolata si vanilia. In Venezuela exista o locatie unde se servesc 860 de arome diferite.
In anul 1940 s-a deschis primul magazin specializat in vanzarea acestui desert , in orasul Joliet, Ilinois, in apropiere de Chicago.
Astazi , inghetata a devenit cel mai cunoscut desert , care ne ridica starea de spirit si ne face fericiti.
Pentru a prepara inghetata la blender , ai nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 750 gr de fructe de padure congelate
- 200 ml de frisca lichida
- 80 gr de zahar pudra
Mod de preparare
Scoate fructele de padure de la congelator si lasa-le la temperatura camerei pentru aproximativ 20 de minute , apoi toaca-le la blender.
Intre timp , amesteca intr-un bol cu mixerul frisca pana se obtine consistenta dorita. Peste aceasta se toarna fructele tocata si zaharul pudra si se gusta pentru a vedea daca este destul de dulce.
Datorita consistentei fructelor congelate, se poate consuma imediat sau se poate lasa la congelator peste noapte si degustata a doua zi.
Vezi si : Ai incercat cafeaua Dalgona? O vei adora