Investitiile straine directe , in scadere cu peste 70%

0
42
Investitiile

Dupa primul trimestru, contul central al balantei de plati a inregistrat un deficit de 1.356 milioane de euro. Este cu 22% mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut , ducand la scaderea cu peste 70% la investitiile straine.

Pe partea bunurilor s-a inregistrat o majorare cu 17% dar si o crestere cu doar 2% a soldului pozitiv pe partea de servicii. Segmentul de venituri primare a cunoscut o crestere de 23%. Soldul a evoluat de la 589 milioane de euro la 726 milioane de euro.

Investitiile straine scad cu 70%

Pe primele 3 luni din anul 2020 , suma acestora a avut valoare negativa de 551 milioane de euro. Anul trecut , in aceeasi perioada , valoarea era de plus 1.235 milioane de euro.

Datoria externa totala a scazut cu 4 miliarde de euro , regsindu-se pe termen mediu si lung. Datoria pe termen lung a fost diminuata de la 78 miliarde de euro , la 75 miliarde de euro. Datoria pe termen scurt a scazut cu aproximativ 1 miliard de euro fata de luna precedenta.

Gradul de acoperire a datoriei externe pe termen scurt s-a pastrat peste cota de 77% , valoarea consemnata la sfarsitul anului trecut fiind de 73,8%.

 

Citeste si : ,, Cum sa faci bani online in 2020 ’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.