Italia este cea mai afectata tara din Europa de coronavirus : 51 de cazuri confirmate si 2 decese

0
142
Italia este cea mai afectata tara din Europa de coronavirus : 51 de cazuri confirmate si 2 decese

Un focar al noului coronavirus a ucis doua persoane si a infectat alte 51 in Italia, obligand autoritatile sa interzica evenimentele si companiile publice sa le spuna lucratorilor din zonele afectate sa ramana acasa.

 

O femeie in varsta de 77 de ani, care a fost gasita moarta in casa sa, la 50 de km sud de Milano, a fost testata pozitiv pentru coronavirus, a declarat sambata un consilier local, dupa ce un barbat de 78 de ani a murit din cauza infectiei in apropiere de Padova peste noapte.

 

Sotia si fiica barbatului se numara printre 12 persoane infectate de coronavirus in regiunea Veneto. Italia este tara cea mai afectata din Europa, cu cea mai mare parte a cazurilor concentrate in Lombardia, inima financiara si industriala a tarii.

 

Consilierul pentru bunastare regionala, Giulio Gallera, a declarat reporterilor ca centrul focarului a fost Codogno, un oras mic din sud-vestul Milanului, unde a fost tratat primul pacient infectat din Lombardia.

 

Pacientul respectiv era un barbat de 38 de ani, care s-a imbolnavit dupa ce s-a intalnit un prieten care a vizitat China. Starea sa s-a stabilizat, au spus autoritatile.

 

„Toti cei care au dat rezultate pozitive sunt persoane care in perioada 18-19 februarie au avut contacte cu camera de urgenta si cu spitalul din Codogno”, a spus Gallera, adaugand ca 259 de persoane au fost testate in zona in ultimele doua zile si 35 au fost testate pozitiv.

 

“O rata de contagiune de 13% este destul de puternica”, a spus el.

 

Aproximativ 50.000 de locuitori din Codogno si orasele din apropiere au fost sfatuiti sa ramana in interior. Adunarile publice, inclusiv masele de duminica si meciurile de fotbal au fost suspendate, iar scolile si magazinele au fost inchise.

 

Masuri similare au fost adoptate in micul oras Veneto din Vo ‘Euganeo, unde a trait victima de sex masculin.

 

Guvernatorul regional Luca Zaia a declarat ca administratia ia in considerare daca va suspenda evenimentele de Carnaval de la Venetia.

 

Pana in prezent, nu exista cazuri confirmate in Milano, a spus Gallera.

 

Sambata, comitetul MIDO a declarat ca urgenta coronavirus a determinat-o sa amane pana la sfarsitul lunii mai cel mai mare targ de ochelari din lume, care va avea loc la Milano intr-o saptamana.

 

Italia a fost prima tara din zona euro care a suspendat toate zborurile directe catre si dinspre China, dupa ce doi turisti chinezi din Wuhan au dat rezultate pozitive la Roma la sfarsitul lunii ianuarie.

 

Primul ministru Giuseppe Conte a declarat, sambata, ca guvernul este pregatit sa ia in considerare alte masuri.

 

Turistii chinezi si o nationala italiana repatriati de la Wuhan au fost singurele trei cazuri in Italia pana vineri.

 

Regiunea sudica a Calabriei italiene a raportat si un caz suspect, afirmand ca a internat in mod izolat o femeie de 26 de ani care s-a intors din Venetia cu temperatura dupa ce a participat la o conferinta cu un coleg care a luat contact cu barbatul din Codogno.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.