Legende muzicii country, Kenny Rogers, a incetat din viata

0
182
Legende muzicii country, Kenny Rogers, a incetat din viata

Legenda muzicii americane country Kenny Rogers a murit la varsta de 81 de ani.

Un reprezentant al familiei a spus ca „a murit pasnic acasa din cauze naturale”.

 

Rogers a castigat topurile pop si country in anii 1970 si 1980 si a castigat trei premii Grammy.

 

Cunoscut pentru vocea sa grozava si baladele, inclusiv The Gambler, Lucille si Coward Of The County, cariera sa a cuprins mai mult de sase decenii.

 

El si-a rezumat odata popularitatea explicand ca a crezut ca piesele sale „spun ceea ce fiecare barbat vrea sa spuna si orice femeie vrea sa auda”.

 

Dupa ce a crescut in saracie pe o proprietate federala de locuinte din Houston, Texas, Rogers a inceput inregistrarea cu o serie de trupe, printre care Kenny Rogers and the First Edition, inainte de a-si lansa cariera solo in 1976.

 

Nu a fost niciodata un favorit al criticilor muzicali, dar a devenit unul dintre cele mai de succes acte de crossover din toate timpurile si cel de-al 10-lea artist masculin cel mai bine vandut din istoria SUA in ceea ce priveste vanzarile de album.

 

A colaborat cu alte legende ale muzicii country in timpul carierei sale, inclusiv Dolly Parton si Willie Nelson.

 

In 2007, s-a regasit in mod neasteptat in lumina reflectoarelor din Marea Britanie, atunci cand The Gambler a devenit imnul neoficial al Cupei Mondiale a echipei de rugby din Anglia.

 

Piesa a devenit atat de populara, incat in ​​timpul slotului sau din 2013, Glastonbury Festivalul legendelor, Rogers a interpretat-o ​​de doua ori.

 

In acelasi an, a fost introdus in Hall of Fame pentru muzica country si a primit un premiu pe toata durata vietii de la Asociatia Country Music.

 

In declaratia lor, familia sa a spus ca „a lasat o amprenta de nesters asupra istoriei muzicii americane”.

 

Un om de afaceri interesat, Rogers a condus de-a lungul anilor mai multe proiecte, in principal in domeniul proprietatii si in sectorul restaurantelor.

 

De asemenea, el a jucat in mai multe filme si emisiuni TV, inclusiv in rolul de sofer de masini de curse in filmul Six Pack din 1982.

 

In timpul unui interviu acordat BBC in 2013, el si-a amintit „obsesia” pentru tenis si a spus ca a devenit atat de bun incat s-a clasat mai sus decat Bjorn Borg in masa de duble a ATP.

 

A fost casatorit de cinci ori si a avut cinci copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.