Kilogramele în plus nu înseamnă neapărat că te-ai îngrășat! Iată ce anume îți poate influența greutatea!

0
88

De la o zi la alta, greutatea unei persoane poate varia cu până la 5-6 kilograme. Acest lucru nu înseamnă întotdeauna că este timpul să începi o nouă dietă sau să-ți schimbi antrenamentul la sală. Se pare că sunt mulți factori care pot determina aceste fluctuații ale greutății tale; chiar și factori precum ora la care te cântărești sau ciclul menstrual pot modifica numărul pe care îl vezi atunci când te urci pe cântar.

Iată ce anume îți poate afecta greutatea corpului, de la o zi la alta. Cel mai probabil, vei începe să-ți înțelegi corpul mai bine.

  1. Mușchii tăi sunt obosiți de la un antrenament recent

Atunci când te antrenezi, corpul tău se va folosi de principala sa sursă de energie și anume glicogenul din mușchi. Apa se leagă de fiecare gram de glicogen în timpul procesului de eliberare a energiei necesare pentru ca mușchii să funcționeze. Apa suplimentară în mușchi poate adăuga, de asemenea, câteva kilograme pe cântar.

  1. Menstruația

Dacă ai observat că, în timpul menstruației, cântărești cu 3-5 kilograme mai mult, nu este nevoie să te alarmezi, întrucât acest lucru este total normal! Kilogramele în plus vor dispărea după câteva zile de sângerare. În timpul menstruației, în corp apar diferite procese, precum modificări hormonale, balonare, sau scăderea nivelului de magneziu din sânge, care vor trece spre finalul acestei perioade a lunii.

  1. Ai mâncat mai mult decât de obicei

După ce mănânci, durează între 6 și 8 ore până când alimentele vor trece prin stomac și intestinul subțire. Apoi, timp de 36 de ore, mâncarea se deplasează prin colon. În total, întregul proces (din momentul în care înghiți mâncarea și până la momentul în care mergi la toaletă) durează între aproximativ 2 și 5 zile. Dacă ai mâncat mult în urmă cu câteva zile, ceea ce vezi pe cântar s-ar putea să nu reflecte întocmai realitatea.

  1. Ai mâncat mai multă sare cu o zi înainte

Dacă ți s-a întâmplat să te cântărești dimineața și să observi că ai o greutate mai mare decât în mod normal, atunci este posibil ca în ultima vreme să fi consumat prea multă mâncare sărată. Din această cauză, corpul tău a reținut o cantitate mai mare de apă și, astfel, ai căpătat câteva kilograme în plus. Acest lucru se întâmplă din cauză că rinichii, care filtrează toxinele din sânge, mențin un raport special de electroliți în organism, cum ar fi în cazul sodiu-potasiu și sodiu-apă.

  1. Te-ai cântărit în diferite momente ale zilei

De obicei, oamenii au o greutate mai mică dimineața decât seara. Acest lucru se poate întâmpla deoarece, în timpul nopții, o mulțime de atomi de carbon îți părăsesc corpul prin respirație. Un atom de carbon, luat separate, nu cântărește aproape nimic, însă, ținând cont că fiecare respirație expulzează un număr imens de atomi de carbon, lucrurile vor sta diferit. În plus, în timpul nopții, organismul transpiră și pierde multă apă, ceea ce va reduce și greutatea.

Așadar, dacă ai observat schimbări bruște de greutate, în decursul a câtorva zile, cauzele pot fi diverse și nu au neapărat legătură cu faptul că te-ai îngrășat!

Citește și: Yoga sau Pilates – care e cea mai bună alegere în lupta cu greutatea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.