Yoga sau Pilates – care e cea mai bună alegere în lupta cu greutatea?

0
74

Încerci să scapi kilogramele în plus, dar nu ești sigură dacă să te axezi pe Yoga sau Pilates? Din fericire, nu ești singura pusă în dificultate de această întrebare. Ambele forme de antrenament au evoluat semnificativ în ultimii ani și ambele presupun exerciții cu impact redus, ceea ce face mai dificilă misiunea de a lua o decizie, mai ales dacă vrei să slăbești.

Yoga își are originea în India, iar Pilates a fost dezvoltat de un antrenor german. Atât Yoga, cât și Pilates, sunt forme celebre de antrenament care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Ambele antrenamente îți oferă posibilitatea să scapi de stres, să-ți îmbunătățești flexibilitatea, controlul și rezistența corpului. Cu toate că beneficiile lor sunt asemănătoare, aceste forme de antrenament sunt foarte diferite.

Iată care sunt diferențele majore dintre Yoga și Pilates, precum și care antrenament este mai bun pentru pierderea în greutate:

Istoria fiecăruia

Yoga este o modalitate de a-ți îmbunătăți puterea fizică, mentală, emoțională și spirituală, cu ajutorul unor anumite poziții și a exercițiilor de control al respirației. Acesta își are originile în India unde, în urmă cu mii de ani, se făceau astfel de exerciții pentru îmbunătățirea stării mentale a oamenilor.

Pilates, pe de altă parte, a fost dezvoltat de Joseph Pilates la sfârșitul Primului Război Mondial, pentru reabilitarea soldaților răniți. Scopul principal al acestor exerciții este îmbunătățirea posturii, dezvoltarea echilibrului și creșterea puterii generale a corpului.

Beneficiile aduse

Yoga se concentrează pe mindfulness și respirația profundă. Acesta combină activitatea fizică și concentrarea pentru a te face conștientă de propriul sine și de energia din jurul tău. În plus, se crede că Yoga are efecte pozitive asupra problemelor medicale, inclusiv anxietatea, depresia, artrita, afecțiunile respiratorii, hipertensiunea arterială, diabetul și multe altele.

În schimb, Pilates se bazează pe stabilizarea mușchilor prin creșterea forței și flexibilității, un echilibru mai bun și scăderea durerilor articulare. Fiecare exercițu pune accentul pe sincronizarea unei respirații controlate cu inițierea contracției mușchilor principali. Poate fi benefic pentru cei care suferă de artrită, leziuni articulare, dureri de spate, afecțiuni respiratorii și inconsecvențe urinare.

Care antrenament este mai bun pentru pierderea în greutate?

Pentru început, atât Yoga, cât și Pilates, te vor stimula să păstrezi o rutină zilnică, foarte importantă pentru pierderea în greutate. Ambele forme de antrenament presupun mișcarea corpului în diferite moduri, acesta fiind un alt plus atunci când vine vorba de pierderea în greutate.

Yoga necesită flexibilitate și mobilitatea articulațiilor, așa că dacă suferi de dureri la nivelul articulațiilor, ar trebui să știi că probabil nu vei putea executa orice tip exercițiu. Cu toate acestea, există diferite forme de yoga din care poți alege, în funcție de condiția ta fizică.

Pilates este excelent pentru adulții mai în vârstă sau cei care se recuperează în urma unor răni. Exercițiile sunt cu impact redus, dar eficient. La fel ca Yoga, și Pilates poate pune în dificultate pe cei cu mobilitate redusă.

Așadar, răspunsul la întrebarea inițială este că ambele sunt opțiuni bune pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, unele rapoarte sugerează că Yoga este o opțiune mai bună pentru a scăpa de kilograme în plus decât Pilates. Pilates este mai benefic pentru tonifierea mușchilor, a abdomenului și pentru îmbunătățirea posturii. Cu toate acestea, ambele pot oferi rezultate în ceea ce privește silueta, dacă sunt introduse într-o rutină zilnică, împreună cu o dietă sănătoasă.

Citește și: Bicicleta eliptică sau banda de alergat? Tu pe ce te antrenezi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.