Lumea modei a fost revoluționată de acești bărbați! Cine sunt și cum au devenit celebri?

0
51

A fi celebru nu înseamnă neapărat ca lumea să-ți cunoască trecutul. La fel se întâmplă și în cazul acestor bărbați, care au reușit să realizeze imperii în lumea modei. Cel mai probabil ai auzit de numele lor și a brand-ului pe care l-au creat și, cu toate acestea, nu știi exact cine sunt și cum au reușit să devină atât de cunoscuți în toată lumea.

Hubert de Givenchy

În anul 1944, Givenchy și-a părăsit familia și a călătorit de la Beauvais la Paris pentru a deveni croitor. După ce a lucrat cu designeri importanți din acea vreme, precum Jacques Fath, acesta și-a deschis propriul atelier în anul 1952. A reușit să devină un designer preferat al unor figuri americane faimoase, precum Audrey Hepburn, iar în anul 1995, Givenchy s-a retras din industria modei.

Yves Saint Laurent

Designerul francez a decis să se mute la Paris la o vârstă fragedă, pentru a-și îndeplini visul de a deveni designer de modă. L-a cunoscut pe Christian Dior, care l-a angajat ca asistent și l-a numit succesorul său, după moartea lui. Cu toate acestea, ulterior, și-a pierdut această poziție, ceea ce l-a determinat să-și înființeze propria firmă cu Pierre Bergé. Această decizie a fost începutul imensului imperiu, Saint Laurent.

Pierre Balmain

Balmain s-a născut în Savoia și a fost unul dintre cele mai importante personaje ale  modei din secolul al XX-lea. După ce s-a mutat la Paris pentru a studia arhitectura și a se alătura armatei franceze, a început să lucreze în atelierul de îmbrăcăminte al mamei sale. În 1945, el a creat brand-ul pe care oamenii îl cunosc și astăzi. În anii ‘50, numele său a devenit mai cunoscut, astfel încât a ajuns să îmbrace figuri importante din acea vreme, precum Marlene Dietrich și Regina Thailandei.

Cristóbal Balenciaga

Cristóbal Balenciaga și-a început cariera în 1919, deschizându-și propriul atelier de modă. Între timp, a reușit să devină cunoscut aristocrației și regalității, lucru care i-a permis să deschidă un al doilea atelier și să-și extindă afacerile la Madrid. În 1936, războiul spaniol l-forțat să se mute la Paris, acolo unde a reușit să-și pună amprenta în lumea hainelor. În anul 1968, a decis să renunțe la modă.

Louis Vuitton

Louis și-a părăsit casa la doar 13 ani, pentru a merge la Paris. După o lungă călătorie, a reușit să ajungă  în capitala Franței în 1837, la vârsta de 16 ani, unde devenit ucenicul unui producător de cutii. În 1852, soția lui Napoleon al III-lea l-a angajat ca producător personal de cutii, reușind să devină popular în rândul clasei superioare de la acea vreme. În 1854, și-a deschis propriul atelier împreună cu soția sa, iar brand-ul său a început să crească și să cunoască faima. Între timp, afacerea lui a avut de suferit din cauza problemelor sociale și politice, însă, designerul nu a renunțat la modă până la moartea sa, la vârsta de 70 de ani.

Gianni Versace

În copilărie, Versace o ajuta ​​pe mama lui să facă haine. Și-a deschis primul său boutique în 1978, la Milano, cu toate că el studiase arhitectura. Fiind recunoscut pentru designurile colorate și modul său unic de a înțelege moda, Versace a îmbrăcat vedete precum Madonna, Michael Jackson, Paul McCartney, Linda Evangelista, Naomi Campbell și regalități precum Lady Di. După moartea sa neașteptată, Donatella, a continuat activitatea fratelui ei, iar brand-ul a continuat să prospere.

Christian Dior

Christian Dior s-a născut într-o familie burgheză din Franța. Și-a început studiile în științe politice la facultate, la care a renunțat pentru a intra în modă. În 1946, și-a deschis propria casă de cusut la Paris. El a fost cunoscut mai ales pentru colecția „New Look”, care a pornit o revoluție în modă și care promova un stil feminine și fermecător.

Citește și: Ce schimbări a adus COVID-19 în industria modei? Care sunt previziunile pentru viitor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.