Nereguli legate de siguranta jucariilor. S-au dat amenzi de peste 1 milion de lei

1
47

Protectia Consumatorului a descoperit nereguli legate de siguranta jucariilor la comerciantii din intreaga tara in urma unei ample verificari.

La nivel national au fost descoperite nerespectari ale prevederilor legale in cazul promotiilor dar si practici incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii.

Au fost aplicate 379 de sanctiuni, in valoare totala de 1.089.400 de lei. Dintre acestea , 177 au fost avertismente si  202 amenzi au fost contraventionale.

Cele mai intalnite nereguli constate de ANPC au fost lipsa mentionarii numarului unic de inregistrare pe jucarie, pe ambalaj sau in documentele insotitoare dar si nerespectarea cerintelor esentiale de siguranta si lipsa avertismentelor generale.

Inainte de achizitionarea jucariilor, consumatorii trebuie sa verifice ca pe ambalaj sa fie marcate urmatoarele informatii :

  • Numele , denumirea comerciala/marca inregistrata a producatorului si/sau a importatorului si adresa la care pot fi contactati
  • Numarul unic de identificare a jucariei (tipul, lotul sau numarul de serie ori al modelului sau alt element de identificare)
  • Marcajul de conformitate CE care conduce la supozitia ca jucaria este sigura

Comisarii ANPC sfatuiesc ca in cazul in care exista reclamatii , acestea trebuie semnalate catre magazinul/vanzatorul de la care s-a achizitionat jucaria iar in caz de nerezolvare , structurii teritoriale a ANPC.

Vezi si : Ministerul Educatiei anunta metodologia de echivalare a probele lingvistice si digitale de la Bacalaureat

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.