Modificarile climatice contribuie la formarea ,, zapezii verzi ’’

0
45
Zapezii verzi

In Antarctica se intalneste fenomenul ,, zapezii verzi ’’ , care poate fi vazut si din spatiu. Acesta este urmare a infloririi algelor marine , produs de schimbarile climatice.

Desi prezenta algelor in Antarctica a fost remarcata cu mult timp in urma , nu se cunostea cu exactitate amploarea fenomenului. Una dintre cele mai cunoscute expeditii organizate in scop stiintific a fost organizata de exploratorul britanic Ernest Shackleton.

,,Inflorirea algelor in Antarctica este echivalentul lipsei unei cantitati de carbon corespunzatoare a 875.000 de drumuri pe distante medii in masini alimentate cu benzina in Marea Britanie. Pare o cantitate foarte mare, dar, in ceea ce priveste bugetul emisiilor de carbon la nivel mondial, este nesemnificativ.’’ ,a declarat Matt Davey, cercetator la Facultatea de Stiinte ale Plantelor din cadrul Universitatii Cambridge, pentru Reuters.

Fenomenul ,, zapezii verzi ’’ este urmare a abilitatii continentului de a capta dioxid de carbon din atmosfera. O componenta cheie o reprezinta muschii si lichenii care se regasesc in 1.679 zone de inflorire.

Aparitia ,, zapezii verzi ’’ nu este singura pata de culoare care se observa in Antarctica. Cercetatorii intentioneaza sa desfasoare studii similare pe tema algelor rosii si portocalii insa pentru moment ,cartografierea din spatiu este dificila.

Citeste si : Eforturile omenirii de a reduce emisiile de CO2 nu au fost suficiente – Temperaturile cresc in continuare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.