NASA si SpaceX lansare cu succes

0
60

NASA si SpaceX, compania privata detinuta de Elon Musk , lanseaza cu succes misiunea catre Statia Spatiala Internationala. Lansarea a avut loc astazi la ora 22:23 ( ora Romaniei ) de la Centrul Spatial Kennedy din Florida, aflat pe coasta Oceanului Atlantic.

Este pentru prima data cand Agentia Spatiala Americana colaboreaza cu o companie privata pentru a trimite oameni in spatiu.

Echipajul este format din astronautii Doug Hurley si Bob Behnken , iar nava este formata din capsula Crew Dragon si o racheta Falcon 9. Antrenamentele celor doi astronauti au inceput inca de pe 21 mai , la Centru Spatial Kennedy. Este un moment important pentru NASA , deoarece au trecut 9 ani de cand Agentia a realizat ultima expeditie cu personal uman.

Presedintele Donald Trump, vicepresedintele Mike Pence si sotia acestuia, Karen Pence au urmarit evenimentul de la Centrul Spatial Kennedy .

Costumele celor doi astronauti au fost special proiectate de catre SpaceX. Diferenta dintre acestea si cele obisnuite consta in asigurarea nivelului optim de oxigen si reglarea temperaturii purtatorilor. Acestea sunt formate dintr-o singura bucata , castile fiind imprimate 3D iar manusile putand fi folosite pentru manevrarea ecranelor touch-screen.

Reamintim ca din cauza vremii nefavorabile , NASA si SpaceX au amanat lansarea misiunii care era programata miercuri la ora 23:33 ( ora Romaniei).

Vezi si : Știri dezastruoase despre testul de lansare a prototipului conceput de SpaceX. Racheta Starship SN4 a explodat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.