NASA face publice poze ale unui obiect care nu provine din sistemul nostru solar

0
98
NASA face publice poze ale unui obiect care nu provine din sistemul nostru solar

Nasa a lansat imagini realizate de Telescopul Spatial Hubble, care arata 2I / Borisov, un obiect misterios care a intrat in sistemul nostru solar la inceputul acestui an.

 

Aceste imagini nu au fost niciodata prezentate publicului si dezvaluie un obiect ciudat care se vede rar in spatiul nostru. De fapt, 2I / Borisov este doar al doilea obiect cunoscut care a vizitat acest sistem solar dintr-o alta parte necunoscuta a universului.

 

Desi, este important de mentionat ca aceste tipuri de obiecte trec probabil prin sistemul nostru solar de multe ori, dar este incredibil de rar ca oamenii de stiinta sa fie martori la el, atat de rar, incat s-a intamplat doar de doua ori.

 

2I / Borisov este considerat a fi o cometa si a fost localizata initial in august. A fost descoperit de un astronom amator din Crimeea cu numele de Gennady Borisov. Dupa ce a fost descoperit, oamenii de stiinta din intreaga lume au inceput sa acorde atentie obiectului, iar Telescopul Spatial Hubble a inceput sa faca poze candva in octombrie.

 

Imaginile vazute in noul comunicat de presa de la NASA au fost facute in noiembrie si decembrie, cand telescopul a avut cea mai buna pozitie asupra obiectului.

 

Cercetatorii au raportat ca fotografiile au fost facute atunci cand cometa se afla la aproximativ 185 de milioane de mile de Pamant.

 

David Jewitt, profesor de stiinta planetara si astronomie la Universitatea din California Los Angeles, a fost in echipa care a capturat imaginile care au fost aratate recent publicului. Jewitt spune ca echipa sa a putut afla multe despre aceasta cometa doar prin observarea imaginilor provenite de la telescopul Hubble.

 

De exemplu, ei au putut sa stabileasca ca nucleul sau este de peste 15 ori mai mic decat au investigatii anterioare sugerate ca ar putea fi. Acestia au spus ca raza cometei este mai mica decat se asteptau, acestea fiind informatii noi pentru cercetatori. De asemenea, cometa a atins o viteza maxima incredibila de aproximativ 100.000 de mile pe ora.

 

Cu acest tip de informatii noi, precum dimensiunea totala a obiectului, acestea pot estima mai bine numarul total si masa altor obiecte din spatiu.

 

Conform NASA, cometa apare in fata unei galaxii spirale de fundal indepartate (2MASX J10500165-0152029). Nucleul luminos central al galaxiei este incetosat in imagine, deoarece Hubble urmarea cometa.

 

Primul obiect interstelar observat de oamenii de stiinta care a trecut prin sistemul nostru solar a fost numit „Oumuamua”, despre care se crede ca a calatorit prin spatiu de mii de ani, daca nu mai mult. Oamenii de stiinta inca nu stiu de unde au provenit oricare dintre aceste obiecte sau de unde se vor indrepta dupa ce vor trece prin obiectivele telescoapelor spatiale si ale satelitilor nostri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.