NBA își propune reluarea sezonului în complexul sportiv deținut de Disney!

0
88

Anunțul făcut de Disney legat de planurile de redeschidere a parcurilor din Florida a venit la fix pentru ca NBA să-și poată continua sezonul în complexul sportiv din Disney World. NBA se află în discuții cu The Walt Disney Company cu privire la opțiunea de reluare a jocurilor, în Florida, la sfârșitul lunii iulie, acesta fiind cel mai clar semn că Liga este de părere că sezonul poate continua, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Jocurile s-ar putea ține la ESPN Wide World of Sports Complex, un campus imens aflat în proprietatea Disney, în apropiere de Orlando. Purtătorul de cuvânt al NBA, Mike Bass, a declarat că toate aceste discuții sunt încă în faza de explorare a ideilor și că locația va fi folosită nu doar pentru jocuri, dar și pentru antrenamente și găzduirea participanților. „Prioritatea noastră continuă să fie sănătatea și siguranța tuturor celor implicați, iar noi lucrăm cu experți în sănătate publică și oficiali guvernamentali la un set de reguli, pentru a ne asigura că protocoalele medicale și metodele de protecție sunt puse la punct”, a spus Bass.

Tim Reynolds de la Associated Press a raportat prin Twitter că președintele Disney, Bob Iger, a participat la o videoconferință, miercuri, împreună cu membrii Consiliului de Conducere al NBA. În același tweet, Reynolds a scris că unii parlamentari din stat au propus, de ceva timp, ideea de a folosi Disney ca locație pentru reluarea  sezonului NBA.

La începutul acestei luni, Keith Smith de la Yahoo! Sports a descris modul în care NBA ar putea folosi complexul sportiv deținut de Disney, pentru a duce la bun sfârșit sezonul. Smith, care a lucrat la Disney timp de 20 de ani, a menționat că facilitățile și capacitatea locației sunt cele două motive importante pentru care această idee ar funcționa. Aici se vor putea ține mai multe jocuri simultan, locația având numeroase zone disponibile și pentru antrenamente.

Complexul are deja un teren, HP Field House, unde au loc jocuri de baschet de nivel înalt. Campionatul global Jr. NBA a fost jucat aici, locația fiind, totodată, gazda turneului anual de baschet AdvoCare Invitational din luna noiembrie. Smith a mai scris că spațiul deținut de Disney îi oferă posibilitatea de a izola echipele. Complexul sportiv se află pe aproximativ 103 hectare, iar acest tip de spațiu este de un interes major pe fondul pandemiei.

Este important de notat faptul că Liga nu a luat o decizie finală cu privire la reluarea sezonului. Comisarul Adam Silver continuă să sublinieze că prioritatea Ligii este menținerea sănătății și siguranței tuturor celor de la NBA. Probabil că testele pentru coronavirus vor fi necesare pentru a se putea relua sezonul și Silver a menționat ca Liga nu dorește să folosească aceste teste înainte ca ele să fie disponibile publicului larg.

NBA a fost prima Ligă importantă care și-a suspendat sezonul în 11 martie. Decizia a fost luată după ce starul din Utah, Rudy Gobert, a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Până în prezent, 10 jucători au fost testați pozitiv pentru Covid-19, deși Comisarul Adam Silver a spus că totalul este chiar mai mare.

Citește și: S-a anunțat redeschiderea Walt Disney World! Ce măsuri de siguranță se vor aplica?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.