Nu stii ce domeniu de activitate sa alegi? Iata 6 joburi bine platite

0
55
joburi
joburi

Nu stii ce domeniu de activitate sa alegi? Iata 6 joburi bine platite

Inainte de a-ti alege un domeniu de activitate, este indicat sa te informezi cu privire la banii pe care ii poti castiga, activitatea pe care va trebui s-o desfasori si studiile pe care va fi necesar sa le urmezi. De obicei, salariul variaza in functie de tara sau regiune, insa exista si unele locuri de munca care sunt foarte bine platite oriunde.

Pentru ca tu sa iei cea mai buna decizie, in randurile urmatoare iti prezentam 6 dintre cel mai bine platite joburi din lume:

Bancher de investitii

Salariu potential: 209.000 de dolari pe an.

Bancherii de investitii au responsabilitati diferite in functie de experienta pe care o au in domeniu. Daca esti la inceput de drum, poti lucra ca analist sau asociat. Treptat, in functie de abilitati si experienta, vei putea avansa pana la functia de director sau director executiv.

Printre task-urile pe care va trebui sa le indeplinesti se numara cercetarea pietei si intocmirea rapoartelor, asa ca trebuie neaparat sa excelezi la matematica.

Inginer Software Senior

Salariu potential: 153.000 de dolari pe an.

In era digitala in care traim, joburile din domeniul ingineriei software sunt la mare cautare. Insa pentru a te angaja in acest domeniu, trebuie sa ai cunostinte temeinice de matematica, informatica si, bineinteles, de inginerie, deoarece acestea te vor ajuta sa proiectezi, sa testezi si sa dezvolti software-ul unui calculator.

Daca esti ambitios si inveti tot ce trebuie sa faci, nu vei avea nevoie de o diploma pentru a obtine un job bine platit de inginer software.

Pilot de avion

Salariu potential: 240.000 de dolari pe an.

Exista motive solide pentru care pilotii companiilor aeriene se numara printre cel mai bine platiti oameni din lume. Pentru a obtine un job in acest domeniu, trebuie sa parcurgi un training anevoios si sa indeplinesti anumite cerinte fizice. In plus, trebuie sa ai 21 de ani impliniti, certificat medical Clasa 1 si licenta de pilot comercial.

Avocat corporativ

Salariu potential: 240.000 de dolari pe an.

Avocatii corporativi sunt in esenta consilieri juridici in afaceri. Sarcina lor este de a consilia intreprinderile cu privire la drepturile si responsabilitatile lor legale.

Daca vrei sa lucrezi ca avocat, poti lua in calcul specializarea in drept corporativ. Acest domeniu iti va oferi nu doar posibilitatea unei cariere de succes, cat si un venit colosal.

CEO

Salariu potential: 310.000 de dolari pe an.

Pentru a ocupa o functie de CEO ai nevoie de foarte multa experienta si carisma. In plus, trebuie sa stii sa comunici foarte bine si sa ai abilitati de management in afaceri. Cu toate ca nu exista cerinte educationale specifice acestui job, o diploma in domeniul pentru care aplici ti-ar oferi un avantaj.

In cazul in care consideri ca ai tot ce-ti trebuie pentru a obtine un job de CEO, nu mai sta pe ganduri si aplica! Vei castiga un salariu demn de invidiat!

Chirurg

Salariu potential: 496.000 de dolari pe an.

Chirurgii sunt cei mai apreciati profesionisti din domeniul medical. Pentru ei, o zi obisnuita de munca presupune atat diagnosticarea si efectuarea de proceduri chirurgicale, cat si verificarea starii de sanatate a pacientilor in perioada postoperatorie.

Cariera de chirurg nu este recomandata celor slabi de inger. Daca alegi aceasta profesie, vei lucra ore intregi sub presiune. Totodata, trebuie sa fii indemanatic si sa faci fata situatiilor dificile care pot aparea in timpul operatiilor.

Pentru a deveni doctor chirurg, ai nevoie de o pregatire medicala excelenta si de o specializare in domeniul de activitate ales.

Succes!

Sursa: careeraddict.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.