Se anuleaza achizitia de masti pentru elevi si profesori

0
40
Masti
Italy - March 16, 2020.Cononavirus covid 19 emergency .Italy needs protective face masks to continues to battle the coronavirus outbreak..China, Handan - February 28, 2020.COVID-19 / Coronavirus emergency..People work on facemasks in a factory in Handan city in north China's Hebei province Friday, Feb. 28, 2020. (Credit Image: © Hao Qy/Utuku/Ropi via ZUMA Press)

Ministerul Educatiei a anulat achizitia de masti pentru elevi si profesori cu o saptamana inainte de redeschiderea scolilor. Elevii de clasele a VIII-a, a XII-a si a XIII-a dar si personalul si profesorii din scoli vor urma sa beneficieze de acestea incepand cu data de 2 iunie.

Contactata de Edupedu.ro , Monica Anisie a declarat : ,, Am anulat procedura ( de achizitie de masti prin negociere fara publicare prealabila,procedura accelerata prevazuta de legea achizitiilor publice – N.Red) ,  de vineri, 22 mai, pentru ca cei care au venit cu oferta de licitatie initial au spus ca au pe stoc intreaga cantitate de masti ( 17 milioane de masti , potrivit primului Caiet de sarcini – N.Red.], dupa care au anuntat ca au 6 milioane de masti, pentru ca la final sa constatăm ca din stocul pe care au anuntat ca il aveau nu exista decat 1 milion 300 de masti. Procedura a fost anulata vineri si va fi reluata incepand de astazi.’’

Luminita Barcari, secretar de stat, a declarat ca ,, vom relua procedura, dar intr-adevar vom da posiblitatea mai multor agenti economici sa isi manifeste disponibilitatea pentru a doua etapa, cand noi le vom transmite invitatii. Noi vom da posibilitatea pe parcursul zilei de astazi sa isi manifeste disponibilitatea de a participa. Este o comisie care ia decizii si mai mult nu va pot spune. In procedura de licitatie nu putem sa dam anumite amanunte’’.

Citeste si : Noi reguli privind purtarea mastii de protectie. Ordin aprobat de Ministerul Sanatatii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.