Alarmant! Numarul persoanelor infectate cu coronavirus a depasit 6.000

0
126
Alarmant! Numarul persoanelor infectate cu coronavirus a depasit 6.000

Numarul de cazuri de coronavirus este in ascensiune, iar tarile incep sa acorde prioritate evacuarilor din China continentala.

 

Cu aproximativ 6.000 de cazuri raportate – majoritatea in China – focarul a depasit numarul de cazuri pe care le-a intampinat tara in timpul SARS (sindromul respirator acut sever), epidemia din 2002 si 2003.

 

Coronavirus, despre care oficialii din domeniul sanatatii spun ca este similar cu SARS si sindromul respirator din Orientul Mijlociu, sau MERS, a luat cel putin 132 de vieti incepand de miercuri.

 

Aproximativ 90 de cazuri au fost raportate in afara continentului Chinei, ceea ce a determinat evacuarea si anularea zborurilor.

 

SUA si Japonia au evacuat deja unii dintre cetatenii lor din tara. Un avion care transporta mai mult de 200 de americani din China a aterizat marti in Alaska, unde pasagerii au fost evaluati pentru semne de tuse, febra sau lipsa de respiratie. Avionul a continuat miercuri pe traseul sau spre California.

 

Australia, Coreea de Sud, Turcia, Italia, Franta, U.K. si alte tari pregatesc planuri de evacuare pentru cetatenii lor din Wuhan, orasul chinez unde a fost raportat pentru prima data focarul.

 

British Airways a suspendat miercuri toate zborurile din China. United Airlines a declarat ca va reduce numarul de zboruri pe care le ofera intre Statele Unite si Beijing, Hong Kong si Shanghai.

 

Federatia Internationala de Schi a anulat primul eveniment de testare al Olimpiadei de iarna de la Beijing din 2022, care era programat la jumatatea lunii februarie.

 

Oficialii din domeniul sanatatii sunt ingrijorati de faptul ca virusul s-ar putea raspandi de la o persoana la alta, persoanele care nu au vizitat niciodata China raportand infectii in Japonia, Germania, Taiwan si Vietnam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.