Ordonanta Militara nr.7 .Ce localitate intra in carantina.

0
142
Ordonanta Militara nr.7

 

Datorita evolutiei internationale in ceea ce priveste numarul de cazuri confirmate cu COVID-19, a fost necesara implementarea unor noi masuri. Ordonanta Militara nr.7 a fost emisa de Marcel Vela, Ministrul de Interne, si aprobata de Premierul Ludovic Orban, astazi, 04.04.2020.

Ordonanta Militara nr. 7 a fost emisa si din cauza comportamentului unor cetateni, care nu au respectat regulile impuse.

Care este localitatea care intra in carantina? 

In judetul Ialomita au fost confirmate in jurul pranzului 48 persoane infectate cu noul coronavirus. 31 dintre acestea sunt din localitatea Tandarei. Tot din judetul Ialomita, 8 persoane au decedat din cauza COVID-19, iar 7 dintre acestea sunt din localitatea Tandarei.

S-a hotarat sa se instituie masura de carantinare in localitatea Tandarei. Transportul de marfa, indiferent de natura acestuia, cat si persoanele care nu locuiesc in zona de carantina, dar care desfasoara activitati economice sau in domeniul apararii, ordinii publice, securitatii nationale, sanitar, situatiilor de urgenta, administratiei publice locale, asistentei si protectiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publica, energetic, agriculturii, alimentatiei publice, alimentarii cu apa, comunicatiilor si transporturilor fac exceptie de la aceasta hotarare. Isi vor putea continua activitatea fara restrictii de circulatie.

Este interzisa intrarea sau iesirea din orasul Tandarei, judetul Ialomita, prin alte cai de acces, decat cele destinate circulatiei publice de pe drumurile europene, nationale, judetene si comunale.

 

Alte masuri impuse in Ordonanta Militara nr.7 

Toate zborurile spre Austria, Belgia, Statele Unite, Irlanda, Turcia si Iran se suspenda incepand cu 5 aprilie 2020 pentru 14 zile.

Se prelungeste suspendarea transportului rutier efectuat de operatori spre Spania, Italia, Anglia, Franta, Olanda si Turcia pe perioada starii de urgenta.

Ministerele cu retea proprie si autoritatile locale vor asigura, la cerere, spatii hoteliere pentru medici.

Pentru prevenirea traficului de lemne, Ordonanta Militara nr. 7 cuprinde urmatoarele:
Padurarii vor participa la controale pentru prevenirea traficului de lemne. Controalele vor avea loc in puncte de control existente.

Declaratie de presa sustinuta de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, si secretarii de stat chestor-sef de politie Bogdan Despescu si dr. Raed Arafat – video aici.

 

In ceea ce priveste sarbatorile Pascale, romanii plecati in strainatate sunt rugati sa ramana acasa, fara a se intoarce in tara. In cazul celor care, totusi se intorc in tara, acestia vor fi trimisi in spatiile destinate carantinarii pentru 14 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.